20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialNicolae Robu: „Campusul studenţesc, zonă interlopă"

Nicolae Robu: „Campusul studenţesc, zonă interlopă”

Primarul Timişoarei este decis să dea o altă faţă campusului studenţesc din oraş, pe care vrea să îl facă „unic în România”.

Campusul universitar din Timişoara ar urma să fie schimbat în totalitate în următorii ani. Ideea îi aparţine chiar primarului oraşului de pe Bega, Nicolae Robu, care vrea să elimine tot ce nu are legătură cu „activitatea academică şi studenţească din zonă”. În acest sens, ar urma să dispară nu doar magazinele construite între cămine, ci şi chiar câteva case, iar proprietarii acestora ar urma să fie despăgubiţi din banii publici. Astfel, campusul studenţesc din Timişoara are şanse să devină „unic în România”, potrivit lui Robu, care îl vede acum ca pe o zonă propice lumii interlope din oraş.

Proprietari despăgubiţi

„Am luat hotărârea politică de a merge pe acest drum, chiar dacă va fi un drum de lungă durată. Vom expropria proprietăţile aflate în zona respectivă, iar acest proces va cuprinde şi fondurile necesare pentru plata despăgubirilor, pe care le stabilim fie pe cale amiabilă, fie pe calea instanţei. Vrem să expropriem tot ce nu are legătură cu activitatea studenţească şi academică din zonă. Între cămine vor fi spaţii verzi şi de parcare, pentru că acum unii proprietari au construit până în geamurile căminelor. Eu sunt adeptul unor campusuri studenţeşti curate, în care se simte un puls al tinereţii. La ora aceasta, campusul studenţesc al Timişoarei este o zonă interlopă”, a declarat primarul Timişoarei.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pâine posibil contaminată, retrasă de la raft

Cei care au cumpărat produsul sunt rugaţi să nu îl consume şi să îl returneze pentru a primi înapoi contravaloarea Cunoscutul retailer a transmis clienților...

Plaja de la Costinești va fi extinsă. Va avea o lățime de 100 de metri

Vești bune pentru turiști: plaja de la Costinești va fi extinsă, similar cu cea din Mamaia. Vor fi construite diguri pentru a lărgi și...

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă