13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialWizz Air.Bagajele mari din cabină se TAXEAZĂ.

Wizz Air.Bagajele mari din cabină se TAXEAZĂ.

Începând cu 4 octombrie, pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru călătorii de la 24 octombrie vor putea transporta gratuit un bagaj mic de cabină (până la 42x32x25cm) sau un bagaj de cabină mai mare, în schimbul unei taxe online de 10 euro (pănă la 56x45x25cm). Bunurile cumpărate în aeroport după controlul de securitate vor fi în continuare premise în cabină în mod gratuit.
Noua politică nu se aplică rezervărilor făcute înainte de 4 octombrie sau pentru zborurile ce decolează înainte de 24 octombrie, excepţie făcând ruta de probă Londra-Katowice, pe care această politică este deja valabilă.

Wizz Air consideră că această taxă online de 10 euro pentru bagajele voluminoase de cabină va determina pasagerii să transporte la bordul aeronavelor bagaje mai mici, în timp ce doar cei care vor decide să călătorească cu bagaje mai voluminoase vor plăti această taxă. Pentru noi rezervări pe zborurile ce vor decola începând cu 24 octombrie, Wizz Air susţine că toate tarifele vor fi reduse cu 5 euro, pentru a împărţi economia estimată de costuri cu pasagerii.

Care sunt cauzele?

Wizz Air consideră că pasagerii sunt în prezent supuşi întârzierilor, descărcării bagajelor de cabină şi incovenientelor create de lipsa spaţiului din cauza numărului prea mare de bagaje voluminoase. În timpul perioadei de test pe ruta Wizz Air Londra-Katowice, de la începutul lunii august, atmosfera de la bord s-a îmbunătăţit în mod evident, pasagerii transportând cu 20% mai puţine bagaje voluminoase în cabină. Această inovaţie a determinat o experienţă mai plăcută la bord, a ajutat menţinerea performanţelor de punctualitate şi a contribuit în total la creştere eficienţei.

Potrivit calculelor făcute de Wizz Air, o reducere cu 100 de kilograme a greutăţii transportate la fiecare zbor al companiei duce la economisirea anuală a 1,5 milioane kilograme carburant, la economii de 450.000 de euro şi la reducerea emisiunilor de dioxid de carbon cu 1.700 de tone.

Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă