18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalSpectacolul "Dublura" de Petru Ionescu, în premieră, vineri, la Godot Cafe-Teatru

Spectacolul „Dublura” de Petru Ionescu, în premieră, vineri, la Godot Cafe-Teatru

Spectacolul „Dublura” de Petru Ionescu va avea premiera vineri, de la ora 19:00, la Godot Cafe-Teatru din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Distribuţia este formată din Silvia Codreanu, Virgil Constantin şi Gabriela Hamzescu, iar regia este semnată chiar de autorul textului, Petru Ionescu.

Petru Ionescu, regizor de teatru şi jurnalist, debutează în dramaturgie cu un text provocator despre lumea teatrului – cea pe care o cunoaşte cel mai bine şi pe care o expune în toată „goliciunea” ei. Spectatorul este invitat să asiste la o repetiţie deschisă prilejuită de o schimbare de distribuţie în piesa „Pescăruşul” de A.P. Cehov: Actriţa tânără (Gabriela Hamzescu) preia rolul Nina Zarecinaia de la Actriţa în vârstă (Silvia Codreanu), aceasta urmează să joace Arkadina în acelaşi spectacol. Replicile cehoviene se împletesc cu „replicile” actriţelor într-un dans ameţitor al furiei, milei, dragostei, ironiei şi, nu în ultimul rând, al morţii. Regizorul este interpretat de Virgil Constantin.

Tânăra generaţie se află într-o perpetuă căutare a propriei identităţi, negând uneori valorile trecutului. Conflictul care se naşte între cele două protagoniste, o falsă „luptă între generaţii” este mediat de regizor care recurge la învăţăturile marelui Stanislavski în încercarea de a găsi „adevărul creaţiei”. Vineri, 5 octombrie, la ora 19:00, Godot îi aşteaptă pe iubitorii teatrului la un spectacol despre dragoste, artă şi moarte, având în centru aceeaşi femeie-actriţă la vârste diferite şi bărbatul-regizor care o vede Dublu…ră.

„Dublura” este una din cele 11 piese de teatru scrise de Petru Ionescu, reunite într-un volum care urmează să fie publicat şi care va purta numele „Repetiţia”. În octombrie 2011, textul a beneficiat de un spectacol-lectură la Uniunea Scriitorilor din România în cadrul Clubului Dramaturgilor.

Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, îmbinând fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Din noiembrie 2010, când şi-a deschis porţile, Godot a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole şi concerte cu sala plină.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă