Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din ai multe județe au descoperit bacteria Escherichia Coli în carne de porc şi vită comercializată într-un supermarket din Vâlcea, în mici şi caşcaval din magazine din Teleorman, şi la carcase de oaie de la abatoare din Bistriţa-Năsăud şi Buzău, informează News.ro.
În perioada 17 – 28 octombrie, reprezentanţii DSVSA din Timiş, Buzău, Constanţa, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Bacău, Vaslui, Cluj, Vâlcea, Alba, Galaţi sau Vrancea, au făcut mai multe controale şi au prelevat şi analizat 114 probe de produse din carne – carcasă de oaie, carcasă de vacă, carne tocată de vită, mici din porc şi vită, pulpă de vită, cârnaţi, burger de vită, pastramă de carne de viţel, pulpă de oaie, cârnţi de vită şi oaie, dar şi de lapte şi produse din lapte – caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră, caş de vacă.
Astfel, a fost depistată bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne porc şi vită comercializată într-un supermarket din Vâlcea; la o probă de pastă de mici de la o carmangerie din Teleorman; la o probă de caşcaval de la un magazin alimentar tot Teleorman; la trei probe recoltate de pe suprafaţa unei carcase de oaie de la un abator din Bistriţa-Năsăud, dar şi la o probă prelevată de pe suprafaţa unei carcase de oaie de la un abator din Buzău.
Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai – 28 octombrie au fost analizate 1.193 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezenţa bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă pentru 62 de probe.