24.1 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialMeci pentru milioane în Gruia

Meci pentru milioane în Gruia

CFR Cluj este foarte aproape de o calificare în grupele Ligii Campio-nilor, caz în care ar avea asigurate aproape 11 milioane de euro.

 

După doi ani de absenţă, CFR Cluj poate reveni la masa bogaţilor din Liga Campionilor. Clujenii s-au impus cu 2-1 în partida tur cu FC Basel, iar în această seară îşi permit chiar şi o înfrângere cu 0-1 şi tot vor ajunge în grupele celei mai importante competiţii europene intercluburi. Elevii lui Ioan Andone se vor umple de bani dacă vor face acest lucru, pentru că şefii echipei au anunţat prime în valoare de 50.000 de euro de jucător. Oficialii CFR-ului nu vor sărăci deloc dacă vor împărţi aceşti bani, ba dimpotrivă, pentru că ei vor veni strict din fondurile UEFA.

Din acest sezon, premiile acordate de către forul european echipelor calificate în grupele Ligii Campionilor au crescut cu 15%, astfel că alb-vişiniii vor avea asiguraţi 10,7 milioane de euro numai dacă vor trece cu bine de partida contra elveţienilor. Deja CFR-ul a obţinut 2,1 milioane de euro doar pentru că joacă în play-off-ul Ligii Campionilor, iar printr-o calificare în grupe, perfect posibilă după prima manşă, se va alege cu alte 8,6 milioane de euro. Acolo, fiecare victorie va fi răsplătită cu un milion de euro, faţă de 800.000 de euro cât a fost în sezoanele precedente, în timp ce o remiză va fi recompensată cu 500.000 de euro. În cazul super fericit în care ardelenii vor merge ceas în grupe şi vor câştiga toate cele şase meciuri, atunci conturile clubului feroviar se vor umple, în total, cu 20,2 milioane de euro, pentru că se vor mai adăuga şi 3,2 milioane strict pentru obţinerea calificării în optimile de finală.

Autofinanţare în 90 de minute

Totuşi, la cei 10,7 milioane de euro asiguraţi doar în urma unei simple calificări în grupele Ligii vor fi plusate alte câteva milioane venite doar din drepturile TV, bani din diferite sponsorizări sau cei în urma vânzării biletelor. Astfel, clubul din Gruia s-ar putea chiar autofinanţa, cel puţin în următoarele două sezoane, printr-o calificare, perfect la îndemână, în urma celor 90 de minute din această seară. Pentru antrenorul Ioan Andone, grija banilor este cea mai puţin importantă în acest moment. Tehnicianul are bătăi de cap nu numai datorate înfrângerii din week-end cu Rapid Bucureşti, ci şi din cauza accidentărilor lui Ronny da Silva şi Adam Vass. Cei doi vor absenta 10 luni în total, iar Felice Piccolo şi Vasile Maftei sunt în continuare suspendaţi.

„Acest meci a început deja pentru mine. Va trebui, în primul rând, să nu luăm gol, dar şi să marcăm. Este un meci important şi pentru mine, deoarece voi ajunge în grupele Ligii Campionilor, acolo unde orice antrenor cred că îşi doreşte să fie. O victorie la Basel înseamnă mult, dar trebuie să fim atenţi la Cluj, deoarece totul se poate dărâma în câteva secunde, iar victoria de acolo nu înseamnă nimic dacă nu vom câştiga şi în retur”, a declarat Andone, un antrenor cu un palmares intern bogat, dar care nu a apucat să antreneze nici un minut în Liga Campionilor. CFR Cluj-FC Basel va începe la ora 21:45 şi va fi transmis de Dolcesport şi Digisport.

Locuri puţine

CFR Cluj a obţinut avizul UEFA pentru a disputa partidele din Liga Campionilor pe stadionul din Gruia, însă a oprit accesul suporterilor pe aproape un sfert din arenă. Peluza acoperită în totalitate a fost cea interzisă de către forul european din motive de siguranţă, una care are o capacitate de 4.152 de locuri. Astfel, la meciurile de pe teren propriu ale clujenilor, Cadu şi compania vor avea o asistenţă de sub 20.000 de spectatori, în condiţiile în care oficialii alb-vişiniilor au refuzat să joace pe Cluj Arena, acolo unde ar fi putut strânge şi 30.000 de oameni.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cavalerul Bădulescu a primit centura de castitate

Mai puțin cunoscutul dar prea mult mediatul domn Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei și consilier general, în timpul mandatului doamnei Firea (această Dulcinee...

Regula hențului în careu, schimbată din nou de UEFA!

Regula hențului în suprafața de pedeapsă a fost modificată din nou de UEFA și a stabilit noi criterii pentru acordarea penalty-ului. UEFA a decis să...

Pista Aeroportului Băneasa intră în reparații: Aeroportul își suspendă activitatea pentru trei săptămâni

Elicopterele instituţiilor de stat vor fi singurele care vor putea opera zboruri, fără restricţii Lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa...
Ultima oră
Pe aceeași temă