21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimăria Cernavodă se împrumută din cauza datoriilor

Primăria Cernavodă se împrumută din cauza datoriilor

Edilul spune că are nevoie de circa 700.000 de euro pentru a debloca activitatea instituţiei.

 

Primăria oraşului Cernavodă va contracta un împrumut în valoare de trei milioane de lei (aproximativ 700.000 de euro). Conform declaraţiei primarului oraşului, Gheorghe Hânsă, împrumutul este necesar pentru deblocarea activităţii instituţiei care este înglodată în datorii. Astfel, pentru reducerea cheltuielilor s-a trecut la tăierea sporurilor salariale (acolo unde acest lucru a fost posibil), edilul-şef al oraşului precizând că aceste tăieri au fost „dedicate” şefilor şi suplimentelor salariale pe care aceştia le încasau.

Totodată au fost reziliate contractele considerate inoportune încheiate de administraţia publică locală şi, din păcate, s-a trecut la amânarea unor proiecte. Printre acestea edilul-şef a menţionat reabilitarea unor zone urbane şi anveloparea blocurilor. „Am diminuat fondul de salarii cu până la 20%”, a precizat Hânsă care ne-a mărturisit că au fost reziliate şi toate convenţiile, iar cu economiile făcute speră să supravieţuiască până la sfârşitul acestui an, în sensul angajaţii să-şi primească salariile.

Contractarea împrumutului de trei milioane de lei a fost, deja, aprobată de Consiliul Local Cernavodă. Hânsă a precizat că, în acest moment, primăria are datorii scadente de peste două milioane de lei.

Gheorghe Hânsă, PNL, a recâştigat fotoliul de primar pe care îl pierduse în faţa Marianei Mircea, PSD. Suma cu care vrea să se împrumute acum Hânsă este aproape egală cu cea pentru care primarul a fost reţinut, în decembrie 2010, alături de fiul său, fratele şi alţi doi angajaţi. Acesta a fost acuzat de prejudicierea bugetului local cu suma de 28 de miliarde de lei vechi. Gheorghe Hânsă are 64 de ani şi a avut două mandate ca primar al oraşului Cernavodă între 2000 şi 2008.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă