18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Suntem singurul guvern care a avut curaj să ia măsurile necesare

Ponta: Suntem singurul guvern care a avut curaj să ia măsurile necesare

Premierul Victor Ponta a discutat, miercuri, cu reprezentanţi ai FMI şi BCE despre activitatea Guvernului şi despre situaţia economică a României, dar şi despre măsurile pe care guvernul Ponta le-a implementat până acum.

”Am discutat (n. red. cu FMI) şi cred că aprecierile sunt importante pentru activitatea Guvernului. În ceea privşte Hidroelectrica suntem singurul guvern care a avut curaj să ia măsurile necesare, a fost o decizie grea, am înţeles presiunile mediatice şi politice şi cred că Hidroelectrica va fi o campanie mult mai solidă, curăţată de acele contracte, dar cred că am făcut bine”, a spus Victor Ponta despre intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

”Hidroelectrica va reveni în septembrie – octombrie la statutul său juridic normal, mult mai puternică şi va reprezenta pentru stat un adevărat asset, element pozitiv pe care îl deţinem”, a declarat premierul cu privire la compania Hidroelectrica.

Premierul a subliniat faptul că guvernul va ”merge mai departe cu listarea la bursă  şi privatizarea Transgaz şi Oltchim.”

În  ceea ce priveşte reforma în sistemul sanitar, pemierul a adăugat că ”problema reformei în sănătate rămâne deschisă dialogului, vrem să facem o lege aplicabilă care să pună pe baze solide sistemul de sănăte în perioada imediat următoare.” 

 Despre discuţia cu reprezentantul Uniunii Europene, premierul a precizat că ”Am discutat despre pachetul fiscal pe care vrem să-l acordăm agriculturii, trebuie să pregătim de la 1 ianuarie un sistem de absorbţie a fondurilor europene. Este important să păstrăm stabilitatea şi predictibilitatea politicilor economice şi fiscale. Toate politicile economice şi fiscale rămân stabile. Instituţiile statului îşi fac în continuare datoria” a precizat Ponta.

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă