13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportREFERENDUM 2012. Guvernul are grijă de nervii cetăţenilor cu drept de vot....

REFERENDUM 2012. Guvernul are grijă de nervii cetăţenilor cu drept de vot. Taxa de pe A2 a fost eliminată

Turiştii care se îndreaptă spre litoral, pe autostrada A2, nu vor mai plăti, la întoarcere, taxa de pod de la Feteşti începând din această duminică.

Este vorba de un ordin emis de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care a intrat în vigoare, în mod ciudat, exact în duminica referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

Autorităţile susţin că au luat această decizie pentru a evita aglomerarea pe A2, care ar fi fost generată de cozile formate la barierele unde se plăteşte taxa. Până la 31 august, taxa nu va fi plătită vinerea, pe sensul spre Constanţa, şi duminica, pe sensul opus. 

Deşi Ministerul Transporturilor invocă necesitatea eliminării ambuteiajelor, totuşi, drumul spre mare a devenit aglomerat de câteva săptămâni, dar taxa nu a fost eliminată decât începând cu această duminică, de 29 iulie. Mai mult, de câteva zile spre litoral se poate circula aproape integral în regim de autostradă, lucru care face, în mod natural, ca traficul să curgă mult mai fluent decât până acum.

Pe de altă parte, dat fiind faptul că autorităţile au promis prevenirea turismului electoral prin toate mijlocacele, eliminarea taxării de pe autostradă va face imposibilă contabilizarea mijloacelor de transport în comun care trec prin acea zonă.

Potrivit unor aprecieri făcute de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, statul încasa din taxa de pod circa 400.000 lei pe zi. 

Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă