17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPonta deschide Cutia Pandorei la Vila Dante. Cรขte scenarii de la Revoluลฃie...

Ponta deschide Cutia Pandorei la Vila Dante. Cรขte scenarii de la Revoluลฃie pot prinde contur?

Guvernul anunลฃฤƒ cฤƒ duminicฤƒ, în ziua referenumului pentru demiterea lui Traian Bฤƒsescu, va fi organizatฤƒ ลŸi- voilà concidenลฃฤƒ! – Ziua Porลฃilor Deschise la vila Dante din BucureลŸti. 

Executivul susลฃine cã decizia are la bazã nimic altceva decât „dorinลฃa de a asigura transparenลฃฤƒ”.

TotuลŸi, oricâte justificãri ar aduce de acasã autoritãลฃile, suspiciunile de bun simลฃ, ca acลฃiunea este menitã sã influenลฃeze în mod direct electoratul nu pot fi înlãturate, iar din acest punct de vedere premierul Victor Ponta, preลŸedintele interimar Crin Antonescu ลŸi USL dau dovadã de un dispreลฃ total faลฃã de cele mai elementare norme.

Altfel, ce sens mai are încetarea, conform legii, a campaniei electorale cu 24 de ore înainte de referendum ลŸi alte asemenea interdicลฃii pe care partidele ลŸi candidaลฃii trebuie sã le respecte la sânge, când însuลŸi premierul dã undã verde unei operaลฃiuni care va altera cu siguranลฃã climatul?

TotuลŸi, coincidenลฃa ลŸi modul în care Antena 3 ลŸi Victor Ponta au pus problema zilele trecute, când au lansat la apã scandalul Vila Dante, oferã indicii cã lucrurile s-ar putea înscrie pe o nouã orbitã excentricã.

In cazul Vila Dante, retorica de pânã acum a premierului ลŸi a presei controlate de Dan Voiculescu au dat timpul înapoi ลŸi au încercat sã construiascã un film în care numele lui Traian Bãsescu a devenit sinonim cu Nicolae CeauลŸescu ori Sadam Hussein, iar Vila Dante cu celebrele palate ale sângeroลŸilor dictatori. Palate care, la vremea respectivã, au ลŸocat prin kitsch ลŸi opulenลฃã.

Palate care au rãmas impregnate în memoria colectivã, dar pe care „stupid people-ul” pe care Antonescu ลŸi Ponta vor sã-l reinventeze în ลฃara asta ar trebui sã le suprapunã peste Vila Dante ลŸi sã nu vadã nici o diferenลฃã.

Ce vor, deci, liderii USL prin organizarea acestor „PorลฃI deschise” de la Vila Dante, exact în ziua referendumului, aproape în acelaลŸi interval orar cu desfãลŸurarea votãrii ลŸi pe fondul unei retorici agresive care a fezandat bine „vânatul”?

Ce urmãresc liderii USL prin aceste „coincidenลฃe”, mai ales cã peste gard de Vila Dante se aflã reลŸedinลฃa oficialã a preลŸedintelui?

Puse, toate, cap la cap, logica ar spune cã ni s-ar pregati ceva fãrã precedent de la Revoluลฃie încoace, ceva în comparaลฃie cu care povestea „Vila Dante” sã par o banalã revãrsare de urmori, în spiritul Antena 3.

Dacã Victor Ponta va reuลŸi sã strângã un numãr semnficativ de cetãลฃeni „inignaลฃi” la aceastã zi a „Porลฃilor deschise” de la Vila Dante, fix în ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Bãsescu, ce l-ar împiedica oare pe premier sã se opreascã?

Ce i-ar putea împiedica pe Victor Ponta ลŸi pe ajutoarele sale sã deschidã, evident la cererea publicului furios aflat la faลฃa locului, ลŸi porลฃile Vilei Lac, care i-a servit lui Bãsescu drept reลŸedinลฃã?

Ce ar putea împiedica apoi Antena 3 sã-ลŸi instaleze carele de reportaje acolo ลŸi sã transmitã în direct cum poporul se minuneazã ลŸi se înfurie când vede „luxul” încare a trait dictatorul?

Doar Victor Ponta l-ar mai putea bloca pe Victor Ponta sã punã stop unor asemenea derapaje. Asta, mai ales în condiลฃiile în care referendumul este monitorizat de Uniunea Europeanã, iar observatorii strãini deja la BucureลŸti sunt extrem de atenลฃi.

Cele mai citite

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...

Marcel Ciolacu atacฤƒ Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

รŽn urma unui val critic la adresa Curศ›ii Constituศ›ionale a Romรขniei cu privire la respingerea candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, Marcel Ciolacu, preศ™edintele...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ