26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialConcerte cu intrare liberă la Cetatea Râşnov în cadrul festivalului Pro Istoria...

Concerte cu intrare liberă la Cetatea Râşnov în cadrul festivalului Pro Istoria Fest

Trupe cunoscute de hip hop şi rock alternativ vor concerta în weekendul 4-5 august, la cetatea Râşnov, în cadrul festivalului Pro Istoria Fest. Concertele cu intrare liberă îi aşteaptă pe toţi pasionaţii de muzică şi distracţie.

Sâmbătă, 4 august, publicul de la Râşnov va dansa în ritmuri de hip hop, pe melodiile cântăreţilor Spike, Maximilian şi Bitză. Seara va fi încheiată de trupa de hip hop BUG Mafia.

Duminică, 5 august, va fi o zi dedicată rock-ului alternativ, iar pe şcenă vor urca trupe precum Black Star, Changing Skins, Grimus şi Alternosfera.

„Cetatea Râşnov este una dintre cele mai frumoase cetăţi din România şi ne bucurăm să contribuim şi noi, prin Pro Istoria Fest, la promovarea acesteia în randul publicului român. Aşteptăm un număr cât mai mare de oameni la concerte!” a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem şi organizator al Pro Istoria Fest.

Concertele de la cetatea Râşnov fac parte din festivalul Pro Istoria Fest care îşi propune să promoveze cetăţile istorice din România printr-o serie de evenimente culturale şi artistice.

Festivalul, aflat la cea de-a doua ediţie, a debutat în weekend-ul 21-22 iulie, la Cetatea Enisala, din judeţul Tulcea, singura cetate medievală din Dobrogea. Peste 20.000 de oameni au asistat la spectacolele susţinute de ansambluri trandiţionale din zonă, dar şi de artişti precum Corina, Anna Lesko şi trupele Foişorul de Folk, Holograf şi Sistem.

Festivalul Pro Istoria Fest va continua cu ateliere de creaţie, concerte şi spectacole de teatru în cinci cetăţi din ţară: Sighişoara, Sarmisegetusa, Cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, Târgovişte, Suceava şi Muzeul Goleşti.

Anul trecut, festivalul Pro Istoria Fest a inclus doar cetăţi istorice de pe teritoriul României, respectiv Cetatea de la Poenari, Cetatea Râşnov şi Curtea Domnească de la Târgovişte, iar evenimentele au adunat peste 40.000 de spectatori. Pro Istoria Fest este organizat de Asociaţia Star Education, condusă de Zoli Toth.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă