15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Sălaj după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Sălaj după contestaţii

UPDATE Zece candidaţi din Sălaj au promovat examenul de bacalaureat după contestaţii, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că au existat 15 lucrări a căror notă s-a modificat cu peste 1,5 puncte, fiind necesară o a treia comisie de reevaluare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Gheorghe Bancea, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că promovabilitatea la examenul de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, a crescut în judeţ de la 42,51 la sută la 42,92 la sută, zece candidaţi promovând bacalaureatul după recorectarea lucrărilor.

„Din totalul de 421 de contestaţii depuse de candidaţii din Sălaj, doar 117 au fost admise. Astfel, pentru 58 de lucrări nota a fost majorată, în timp ce 59 de lucrări au fost notate mai slab decât la prima corectare. După recorectarea lucrărilor, doar zece candidaţi au promovat însă examenul de bacalaureat. Promovabilitatea a crescut, astfel la 42,92 la sută. În 2011, după contestaţii, promovabilitatea finală înregistrată la prima sesiune de bacalaureat a fost de 59,02 la sută”, a declarat Gheorghe Bancea.

Potrivit sursei citate, în urma soluţionării contestaţiilor au fost semnalate diferenţe mai mari de 1,5 puncte faţă de notarea iniţială, limita maximă admisă la contestaţii prin regulamentul de desfăşurare şi organizare a bacalaureatului.

„Este vorba despre 15 asemenea lucrări la care nota de la prima corectare este mai mică sau mai mare, după caz, cu 1,5 puncte. Pentru aceste cazuri, a fost nevoie de constituirea unei a treia comisii care să reevalueze lucrările”, a afirmat Bancea.

Potrivit sursei citate, ISJ Sălaj va începe cercetări pentru identificarea profesorilor care au corectat greşit lucrările, urmând să fie luate măsurile de rigoare.

Astăzi site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

 

În judeţul Sălaj, elevii nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat au depus 421 de contestaţii, dintre care mai mult de jumătate au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar „Voievodul Gelu” din Zalău, transmite MEDIAFAX.

„În Sălaj au fost depuse 421 de contestaţii de către candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat. Din acestea, mai mult de jumătate – 227 – au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar «Voievodul Gelu» din Zalău. Alte 46 de contestaţii au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar «Ioan Ossian» din Şimleu Silvaniei, iar 148 la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic Zalău”, a spus Gheorghe Bancea.

Potrivit sursei citate, centralizarea contestaţiilor pe disciplinele de examen nu s-a finalizat încă, iar rezultatele după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate în 13 iulie.

Gheorghe Bancea a declarat că în judeţ au fost patru centre de examinare unde promovabilitatea înregistrată la examenul de bacalaureat a fost zero: Nuşfalău, Sîg, Sărmăşag şi Surduc.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi candidaţi care au avut media 10 la bacalaureat, Bancea a spus că ambii sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei.

Promovabilitatea înregistrată în Sălaj la examenul de bacalaureat este de 42,51 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, cu 16 procente mai mică decât anul trecut, când rezultatele iniţiale indicau o promovabilitate de 58,6 la sută.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă