Casa Filipescu-Cesianu, o bijuterie arhitecturală, este una dintre puţinele locuinţe aristocratice ale Bucureştilor din La Belle Époque rămasă fidelă proiectului iniţial. În această reşedinţă au locuit câteva familii din aristocraţia românească, precum Iancu Filipescu şi Maria Ghica Filipescu.
La Casa Filipescu-Cesianu, de curând renovată și restaurată, se deschide un nou proiect expozițional, cel dintâi, de altfel, de antropologie urbană din România și unul dintre puținele demersuri de profil din Europa.
Proiectul „Muzeul vârstelor – de la copilărie la senectute” constituie atât o poveste despre intimitate, cât și una despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.
Muzeul Vârstelor este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și, mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație. Primul obiectiv al proiectului expozițional „Muzeul vârstelor – de la copilărie la senectute” este acela de a-i apropia și familiariza pe adolescenți și tineri cu ceea ce vor deveni peste treizeci sau patruzeci de ani.