15.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒTechNicuศ™or Dan afirmฤƒ cฤƒ USR va vota รฎmpotriva Guvernului Grindeanu, รฎntrucรขt se...

Nicuศ™or Dan afirmฤƒ cฤƒ USR va vota รฎmpotriva Guvernului Grindeanu, รฎntrucรขt se propune o repesedizare a Romรขniei

Uniunea Salvaศ›i România va vota împotriva învestirii Guvernului Grindeanu, întrucât programul lui economic este unul "falimentar", a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, Nicuศ™or Dan, preศ™edintele USR.

În opinia lui, ceea ce se propune acum ar fi o "repesedizare a României".

"Pe scurt, ceea ce ni se propune azi este o repesedizare a României, cu tot ceea ce înseamnฤƒ pesedizare: subordonarea interesului public faศ›ฤƒ de interesul de partid, subordonarea funcศ›iei publice ศ™i a administraศ›iei faศ›ฤƒ de interesul de partid, subordonarea competenศ›ei faศ›ฤƒ de obedienศ›a faศ›ฤƒ de partid. USR va vota împotriva învestirii acestui Guvern", a afirmat Nicuศ™or Dan.

Liderul USR a declarat cฤƒ un nou Guvern ar fi trebuit sฤƒ fie speranศ›a unui nou început pentru România, dar, din pฤƒcate, aceastฤƒ speranศ›ฤƒ nu se vede nici în programul de guvernare ศ™i nici în echipa propusฤƒ.

"Mi-ar fi plฤƒcut sฤƒ citim în programul de guvernare cฤƒ în România se furฤƒ din banul public, mi-ar fi plฤƒcut sฤƒ citim în programul de guvernare cฤƒ în România existฤƒ autoritฤƒศ›i care adesea dau acte ilegale ศ™i abuzive, cฤƒ existฤƒ în spaศ›iul universitar multฤƒ imposturฤƒ, cฤƒ în domeniul sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii existฤƒ o uriaศ™ฤƒ reศ›ea de interese oculte ศ™i ne-ar fi plฤƒcut sฤƒ citim în acest program mai ales cum îศ™i propune acest Guvern sฤƒ rezolve niศ™te probleme reale pe care românii le resimt. Am gฤƒsit în schimb în programul de guvernare cฤƒ guvernฤƒrile PSD ศ™i ALDE au adus doar prosperitate românilor. Mi-e teamฤƒ cฤƒ ne uitฤƒm la alte Românii", a susศ›inut Dan.

Potrivit preศ™edintelui USR, programul economic propus este unul falimentar.

"În ceea ce priveศ™te programul economic pe care acest Guvern îl propune, noi îl apreciem ca fiind falimentar. Pe de o parte, el vorbeศ™te despre o creศ™tere masivฤƒ a cheltuielilor ศ™i, pe de altฤƒ parte, previziunile pe care le face asupra veniturilor le apreciem a fi nerealiste. De fapt, ce se întâmplฤƒ cu acest program de guvernare, modul în care el este structurat din punct de vedere economic nu poate sฤƒ ducฤƒ decât la deficit, la îndatorare ศ™i la inflaศ›ie. De fapt, sunt promisiuni în acest program de guvernare care sunฤƒ bine, dar sunt nesustenabile, se amaneteazฤƒ viitorul României ศ™i se îndatoreazฤƒ generaศ›iilor viitoare", a adฤƒugat Nicuศ™or Dan.

El i-a criticat pe unii dintre miniศ™tri propuศ™i.

"Vฤƒd cฤƒ primul om care a fost demis pentru incompetenศ›ฤƒ dupฤƒ tragedia de la Colectiv, chiar de Guvernul Ponta, devine ministrul Tineretului. Vฤƒd cฤƒ un primar acuzat pentru luare de mitฤƒ ศ™i spฤƒlare de bani devine ministrul Muncii. Vฤƒd cฤƒ o funcศ›ionarฤƒ descoperitฤƒ de ANI ca fiind în conflict de interese ajunge ministrul Apelor ศ™i Pฤƒdurilor, chiar în domeniul în care s-a manifestat acest conflict de interese. Vฤƒd un profesor care îศ™i pierde dreptul de a coordona doctorate pentru cฤƒ nu poate sฤƒ-ศ™i dovedeascฤƒ activitatea ศ™tiinศ›ificฤƒ, vฤƒd cฤƒ o astfel de persoanฤƒ devine ministrul Sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii. Poate mai grav este cฤƒ unul dintre coordonatorii 'marศ›ei negre', cu o adevฤƒratฤƒ loviturฤƒ la adresa statului de drept, devine ministrul Justiศ›iei. Mi se pare inacceptabil", a afirmat Dan.

În opinia sa, "interesul PSD de a câศ™tiga aceste alegeri a fost tocmai de a scฤƒpa membrii de braศ›ul justiศ›iei".

"Sฤƒ numeศ™ti un ministrul al Afacerilor Externe persoana care a împiedicat votul românilor din diaspora în 2014 este din pฤƒcate un afront la adresa acestor oameni ศ™i o piedicฤƒ în calea reconcilierii naศ›ionale", a spus preศ™edintele USR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Oglinda uscatฤƒ a Moldovei: peste jumฤƒtate dintre locuitori, nu au apฤƒ potabilฤƒ

Datele INS aratฤƒ cฤƒ 1.800 de ลŸcoli ลŸi grฤƒdiniลฃe nu au acces la reลฃeaua de apฤƒ Cel mai recent raport al Institutului Naลฃional de Statisticฤƒ...

Cod portocaliu ศ™i risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din aceastฤƒ searฤƒ, de la ora 18:00 ศ™i pรขnฤƒ luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe rรขuri din bazinele Siret ลŸi Prutย  Hidrologii anunลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ