2.1 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăSpecialColecții noi de carte pentru 2017. De la marea istorie, la cea...

Colecții noi de carte pentru 2017. De la marea istorie, la cea de budoar

Literatura română este puternic reprezentată în planul editorial al Editurii Polirom. Anul acesta vor apărea în ediție cartonată, dar și în ediție digitală „Opere IV. Varia“ a lui Gellu Naum.

Nicolae Breban, cu romanul „Viața mea“, și actorul Ion Dichiseanu, care revine cu noi momente din viața lui, în „Adevărul, mai frumos decât legenda“, vor apărea în Hors Collection de la Editura Polirom.

După povestea de iubire cu Sara Montiel, Ion Dichiseanu ne istoriseşte alte episoade din viaţa sa, de la copilăria petrecută la Adjud, alături de cei opt fraţi, până la anii de şcoală, izbucnirea războiului şi perioada petrecută în lagărul austriac. 

Anul acesta vor apărea în ediție cartonată, dar și în ediție digitală „Opere IV. Varia“ a lui Gellu Naum. După integrala poetică, proza suprarealistă şi teatru, ediţia de referinţă a operei lui Gellu Naum ajunge la final.

Colecția Ego. Proză cuprinde anul acesta „Exitus“ de Adrian Georgescu, „Scriptor“, de Codrin Liviu Cuțitaru și „O căutare“, de Ligia Ruscu.

Orhan Pamuk,  cu „Femeia cu părul roşu“

Traducerile din literatura universală incluse în Biblioteca Polirom aduc în prim-plan autori îndrăgiți precum Orhan Pamuk, cu „Femeia cu părul roșu“, Haruki Murakami, „Pur și simplu despre muzică“, dar și așteptatul Philip Roth, cu romanul „Contraviață“, recompensat cu prestigiosul National Book Critics Circle Award. La treisprezece ani după evenimentele din „Viaţa mea de bărbat“, Nathan Zuckerman trăieşte calvarul unei boli de inimă. „Contraviaţă“ este un roman despre oameni care încearcă din răsputeri să-şi împlinească visurile, oameni care uneori, ca să reuşească, sunt în stare să-şi rişte viaţa.

Tot în Biblioteca Polirom va mai apărea Bruce Springsteen, cu „Born to Run“, Keith Richards, „Viață“ sau A.P. Cehov, „Corespondența (2 vol.)“

În colecția Junior nu trebuie ratat „Copacul minciunilor“, de Frances Hardinge. Faith Sunderly are 14 ani și este o adolescentă curajoasă şi inteligentă – prea inteligentă, poate, pentru epoca victoriană, în care femeile trebuie să fie sfioase, modeste şi… deloc curioase. Când tatăl, un apreciat om de ştiinţă, moare în circumstanţe stranii, Faith îşi propune să descopere ucigaşul.

În Biblioteca Memoria, Jurnale, Autobiografii, Amintiri, avem ocazia să citim „O viață de om, așa cum a fost“, cea a lui Nicolae Iorga.

Viaţa privată în Rusia  lui Stalin

Colecția Historia cuprinde titluri ce includ prezentări pe etape sau perioade de ansamblu ale istoriei omenirii. Volumul „Vorbind în șoaptă. Viața privată în Rusia lui Stalin“, al scriitorului Orlando Figes, este o cronică a vieţii private în timpul violentei şi represivei epoci staliniste. Portret panoramic al unei societăţi în care toată lumea vorbea în şoaptă, cartea dezvăluie istoriile ascunse ale unor familii, explorând în detaliu influenţa terorii asupra vieţii personale, o existenţă dusă în condiţiile în care statul se amesteca în aproape orice aspect al ei.

„O istorie erotică a Kremlinului“, de Magali Delaloye, constituie o incursiune în istoria secretă a unuia dintre cele mai misterioase centre ale puterii din lume. Reşedinţă a ţarilor, apoi sediu al puterii sovietice, Kremlinul apare ca un loc unde intimul şi politicul se confruntă şi se hrănesc reciproc de secole întregi. Graţie acestei incursiuni în trecutul său, suntem martori la mari poveşti de dragoste, de prietenie şi de ură, vedem portrete de cupluri care şi-au lăsat amprenta asupra istoriei, descoperim anecdote deocheate, scrisori înflăcărate şi acuzaţii de desfrâu ce trimit rivalii politici în temniţă sau în gulag.  

Bine vândut. Transformarea lumii

„Istoria lumii. Din preistorie până în prezent“, de J.M. Roberts, O.A. Westad, bestseller ajuns la a VI-a ediţie, descrie evoluţia omenirii de la apariţia ei până la evenimente precum Războiul Rece sau atacul terorist din 11 septembrie 2001. Autorii analizează perioadele de transformare, trans-ferurile de influenţă și putere și progresele care au condus la dezvoltarea lumii așa cum o cunoaștem astăzi.

Cele mai citite

Ucraina lovește un depozit de muniție al Rusiei, lângă Vovceansk

În ziua 1008 de război, Ucraina a distrus un depozit de muniție al Rusiei, situat lângă Vovceansk și a atacat cu drone o bază...

Protestele împotriva lui Călin Georgescu continuă. Ambasada SUA a reacționat la situația creată

Iau amploare protestele după intrarea în turul doi a lui Călin Georgescu. Mii de tineri au ieşit din nou în stradă, aseară, şi i-au...

Andrei Muraru anunță că românii vor putea călători fără vize în SUA din 2025

Românii vor călători fără viză în Statele Unite ale Americii din 2025. Anunțul a fost făcut, miercuri, de ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă