9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialDe ce a câştigat Emil Boc

De ce a câştigat Emil Boc

Victoria lui Emil Boc în alegerile pentru Primăria Clujului reprezintă o mare gură de oxigen pentru PDL. Ea arată că încă mai există speranţe pentru acest partid, în ciuda imensului val de ură de care a avut parte după tăierea salariilor bugetarilor, după arestările pentru corupţie ale unor lideri compromişi şi după demiterea lui Raed Arafat.

Emil Boc a câştigat Primăria Clujului deoarece, spre deosebire de Sorin Apostu, Radu Bica, Silviu Bian, Liviu Rusu, Mircea Man, Ioan Botiş, Ioan Andreica de la PDL ori Virgil Pop, Cătălin Voicu, Adrian Năstase, Mircea Diaconu de la USL este perceput drept un politician curat. Emil Boc nu a fost implicat nici în scandaluri de corupţie, nici în aranjamente cu parfum de incompatibilitate. Din postura de premier, ar fi putut să îi salveze pe Apostu şi pe Bica. Însă el nu a acceptat să îşi sacrifice viitorul de dragul unor prieteni dubioşi. De asemenea, Emil Boc a schimbat în bine faţa Clujului, în perioada în care a fost primar.

Iar atunci când a tăiat salariile bugetarilor, nu şi-a permis să se afişeze cu costume ale căror valoare depăşeşte suma câtorva zeci de salarii de profesor, aşa cum a făcut Elena Udrea. Aceste lucruri au contat enorm pentru clujeni, care i-au acordat lui Emil Boc încă o şansă. Rămâne de văzut dacă fostul premier va onora cum se cuvine încrederea oamenilor.   Text Box:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă