15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCod ROŞU de INUNDAŢII pe râul Bega, sectorul Făget-Balinţ (Timiş)

Cod ROŞU de INUNDAŢII pe râul Bega, sectorul Făget-Balinţ (Timiş)

Hidrologii au instituit cod roşu de inundaţii pe râul Bega sector Făget-Balinţ-jud. Timiş, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), într-un comunicat remis redacţiei. Codul s-a instituit de la ora 10.00 şi este valabil până mâine dimineaţă, la ora 10.

Ca urmare a precipitaţiilor torenţiale înregistrate în bazinul superior al râului Bega, se instituie cod roşu pe râul Bega sector Făget-Balinţ-judeţul Timiş, anunţă hidrologii. 

Se instituie cod portocaliu pe Bega sector Balint-Chizătau-jud.Timiş. Se menţine cod galben în bazinele hidrografice ale râurilor: Vişeu, Iza-jud.Maramureş, Tur-judeţul Satu Mare, Lăpuş-jud.Maramureş, afluenţii Someşului-jud. Sălaj, Arieş-judeţele Alba şi Cluj.

Hidrologii avertizează că astăzi, între orele 14-22.oo, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, râuri necadastrate (viituri rapide) cu efect de inundaţii locale şi se pot atinge cotele de apărare pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte, îndeosebi în vestul, nordul şi centrul ţării, din cauza ploilor cu caracter torenţial, care izolat pot depăşi 50-60 l/mp.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă