9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialMonica Macovei crede că România are suficienţi judecători

Monica Macovei crede că România are suficienţi judecători

Fostul ministru PDL al Justiţiei, europarlamentarul Monica Macovei, i-a contrazis pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii, care au declarat, miercuri, la Cluj, că ar mai trebui angajaţi 400 de judecători şi circa 1.000 de grefieri, pentru a asigura aplicarea în bune condiţii a noului Cod de procedură civilă.

„Numărul de judecători din România este corespunzător mediei europene”, a spus Monica Macovei. Fostul ministru al Justiţiei a vorbit şi despre faptul că încărcătura de dosare pe magistrat este prost calculată. „Trebuie să luăm în considerare numărul de dosare soluţionate, nu cele cu care un magistrat intră în şedinţa de judecată”, a spus Monica Macovei.

Traziţie dificilă

Pe de altă parte, Monica Macovei a spus că, în mod normal, aplicarea noului Cod de procedură civilă va genera anumite dificultăţi. Ea a spus că orice adoptare a unei legi noi provoacă o tranziţie dificilă, însă a spus că magistraţii sunt pregătiţi de multă vreme ca să aplice noua legislaţie. Monica Macovei a mai afirmat că, dacă ar fi fost ministru în continuare, ar fi insistat ca noul Cod civil să intre în vigoare concomitent cu noul Cod de procedură civilă, nu decalat, aşa cum s-a întâmplat de fapt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă