19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportPonta: Nu sunt şanse mari să avem fonduri UE de 3,5 miliarde...

Ponta: Nu sunt şanse mari să avem fonduri UE de 3,5 miliarde euro, estimarea lui Boc e hiperoptimistă

Guvernul nu are şanse foarte mari să atragă în acest an 3,5 miliarde euro din fonduri europene, conform angajamentului asumat de fostul Executiv Boc, deoarece această estimare a fost una hiperoptimistă, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

“M-am implicat direct şi am cerut miniştrilor să răspundă pozitiv la ceea ce înseamnă măsurile de eficientizare a absorbţiei fondurilor europene. Aici însă s-ar putea să avem o problemă în 2012, pentru că Guvernul Boc a venit în Parlament cu o estimare hiperoptimistă, că vom absorbi 3,5 miliarde euro anul acesta din fonduri europene. Nu pot să spun că sunt şanse foarte mari să ne ţinem de această previziune”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

El a arătat în acelaşi timp că sunt şanse ca România să evite suspendarea programului POSDRU, în urma discuţiilor avute cu oficialii Comisiei Europene.

Fostul Guvern Boc şi-a propus pentru acest an absorbţia a 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro din fonduri europene structurale şi de coeziune şi 2,5 miliarde de euro din fonduri destinate sectorului agricol.

Cele mai citite

Greta Thunberg a fost amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...
Ultima oră
Pe aceeași temă