9.6 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialReţetele măcelarilor saşi cuceresc Transilvania

Reţetele măcelarilor saşi cuceresc Transilvania

Vechile reţete ale măcelarilor saşi sunt redescoperite şi puse în valoare de către producătorii de mezeluri din Transilvania. Este vorba de produse deosebite, care includ doar condimente tradiţionale, precum şi carne de vânat ori de porc din rasa Mangaliţă, care are o carne cu un conţinut redus de colesterol.

Aceste produse au mare trecere la turiştii străini care ajung prin Transilvania, spune proprietarul unei fabrici de procesare a cărnii de vânat, Andras Albert.

„Noi nu realizăm produse bio, ci produse tradiţionale, cu conservanţi tradiţionali, acolo unde este cazul”, a spus omul de afaceri, care a creat brandul Honor. Cumpărătorii acestor produse spun, la rândul lor, că apreciază gustul şi calitatea lor.

Printre cele mai apreciate produse tradiţionale preparate după reţetele saşilor se numără pastrama de cerb, cârnăciorii din carne de mistreţ ori cremvurştii preparaţi din carne de vânat. Chiar dacă aceste produse sunt mai scumpe decât cele pregătite de marii producători, ele îşi găsesc în continuare cumpărători, dintre persoanele care apreciază savoarea lor deosebită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă