4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialBill Clinton, Milla Jovovich şi Antonio Banderas la cea de-a 20-a ediţie...

Bill Clinton, Milla Jovovich şi Antonio Banderas la cea de-a 20-a ediţie a celebrului „Life Ball“ din Viena

Cel mai mare eveniment caritabil al Europei, „Life Ball”, sărbătoreşte în acest weekend la Viena două decenii de existenţă şi de luptă împotriva SIDA.

Cu această ocazie se vor afla în capitala Austriei mai multe personalităţi şi staruri ca oricând, printre care fostul preşedinte american Bill Clinton – un oaspete obişnuit al acestui eveniment, în calitate de reprezentat al fundaţiei „Clinton Health Access Initiative”, dar şi Milla Jovovich, care va participa la „Life Ball” din partea fundaţiei americane „amfAR”.

O surpriză pe care Milla Jovovich o promite publicului vienez este aceea de a se prezenta şi din ipostaza de cântăreaţă. O altă vedetă hollywoodiană sosită la Viena este Antonio Banderas.

Fiind vorba despre o ediţie jubiliară, evenimentul va fi precedat pe 18 mai de un concert la Wiener Burgtheater, intitulat „Red Ribbon Celebration Concert”, în cadrul căruia vor evolua Orchestra Filarmonică din Viena, legendele jazz&soul-ului Al Jarreau şi Randy Crawford, precum şi binecunoscuţii cântăreţi de operă Michael Schade, Mojca Erdmann, Bernarda Fink şi Florian Boesch. De asemenea actorii Antonio Banderas şi Maximilian Schell vor citi scurte texte.

Ziua de 19 mai va debuta cu deja obişnuita „Solidarity Gala”, în cadrul căreia se desfăşoară şi o licitaţie cu scopuri caritabile. Pentru publicul larg însă petrecerea are loc în Piaţa Primăriei, unde se organizează în mod tradiţional deschiderea celebrului „Life Ball”, la care intrarea este liberă. Ediţia din acest an va sta sub semnul focului, dealtfel motto-ul evenimentului este „Fight the Flames of Ignorance” (Luptaţi împotriva flăcărilor ignoranţei).

Un element nelipsit din cadrul evenimentului de deschidere din Piaţa Primăriei este prezentarea de modă, ce va aduce în acest an în faţa publicului o retrospectivă a creaţiilor designerilor implicaţi de-a lungul timpului în organizarea „Life Ball”, precum Roberto Cavalli, Angela Missoni, Gianfranco Ferré, Vivienne Westwood sau Agent Provocateur.

Acestă prezentare de modă se va desfăşura sub patronajul redactorului-şef de la „Vogue Italia”, Franca Sozzani, iar pe podium vor defila super-modele precum Lydia Hearst, Karolina Kurkova, Eva Padberg, Tatjana Patitz, dar şi Ivana Trump, Ruth Elsner sau Dolly Buster.

După deschidere, balul va continua în interiorul clădirii Primăriei, însă doar pentru cei care se află în posesia unui bilet. Deşi deloc ieftine – un bilet de intrare costă 75 sau 150 de euro, o masă de 8 persoane – 6.000 euro, iar un VIP-lounge pentru 12 persoane 14.400 euro – acestea s-au epuizat cu mult timp înainte.

Conform organizatorilor, în 2011 s-au strâns cu prilejul acestui eveniment caritabil aproximativ 2 milioane de euro pentru lupta împotriva SIDA.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Româncă ucisă de un conațional lângă o gară din Italia

O româncă de 56 de ani, Camelia Ion, a fost ucisă de un conațional în apropierea unei gări din Civitavecchia, provincia Roma, Italia. Femeia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă