Combinaţiile de culori solare, plăcile ceramice, vegetaţia abundentă şi fântâna Feng Shui au transformat un luminator de aproximativ 10 mp într-o curte interioară relaxantă, ideală pentru servirea cafelei sau a unui suc fresh împreună cu prietenii.
Amenajarea a fost realizată în mai multe etape. Deja din prima (foto 1), gresia spaniolă în tonuri de galben, ţigla solz în nuanţe de cărămiziu, florile, precum şi materialele folosite preponderent în amenajare (lemnul, piatra şi fierul forjat), în armonie perfectă cu verdele plantelor, induceau un aer mediteranean. Acesta a fost accentuat în faza a doua (foto 2), în care paleta cromatică a fost dezvoltată prin nuanţa de galben pai a pereţilor la zugrăvit, cea de galben puternic a peretelui de fundal, portocaliul cu care a fost vopsită tâmplăria ferestrelor şi în special jocul coloristic al plăcilor de faianţă de pe peretele de fundal. Pentru relaxare s-a apelat la un mobilier mai confortabil, la accesorii textile, precum şi la decoraţiuni.
Armonia este adusă de fântâna Feng Shui
Totuşi, în zilele toride de vară atmosfera devenea foarte încinsă. Soluţia a venit de la Rock Star Construct, şi anume ideea de a amplasa o fântână Feng Shui de calitate superioară de la Karmapashop (www.karmapashop.ro) care, în afară de o mai bună oxigenare a aerului (mai ales ţinând seama de faptul că spaţiul este destul de îngust iar volumul tubular nu permite o aerisire foarte bună vara când este foarte cald şi aerul „stă”) şi un plus de armonie. Din multitudinea de modele şi culori, de la fântâni din piatră naturală, până la cele din ceramică sau inox a fost aleasă Daoling, o fântână Feng Shui din piatră având o culoare verde-maro şi dimensiunile mici (38 x 30 cm), foarte potrivite cu decorul mediteranean dorit şi cu spaţiul mic. Preţul este de 450 lei plus tva.
Sfatul specialistului
Amplasarea unui obiect Feng Shui nu trebuie făcută la întâmplare, întrucât poate avea efecte negative, atât din punctul de vedere al confortului în acel spaţiu, cât şi al vieţii familiei din casă. De aceea, proprietarii s-au adresat unui specialist Feng Shui, şi anume Mariana Iorgulescu (tel.: 0727.050.134). Iată sfatul acesteia cu privire la amenajarea terasei şi amplasarea obiectului Feng Shui: „În privinţa fântânii, foarte important este punctul cardinal care corespunde locaţiei în care este amplasată. În principiu, detaliul de apă se amplasează în stânga uşii de intrare, cum te uiţi din interior spre afară, aşa cum s-a făcut în amenajarea propusă. Mai mult, însă, fântâna trebuie să fie plasată într-o locaţie în care elementul care predomină să nu fie în conflict cu elementul apă, de aceea este necesar de folosit o busolă şi astfel de aflat punctul cardinal al locaţiei. În altă ordine de idei, apreciez că folosirea elementului fier (fierul forjat, n.r.) în cadrul amenajării conduce la un echilibru o dată cu amplasarea fântânii”.