9.6 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialCaravana IETM ajunge la Cluj

Caravana IETM ajunge la Cluj

Centrul cultural Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca va găzdui o serie de evenimente culturale prilejuite de sosirea caravanei IETM în Transilvania. Este vorba de o reţea internaţională destinată artiştilor contemporani. Programul din Cluj-Napoca include o serie de evenimente, joi şi vineri. Astfel, joi, de la ora 20:00 va avea loc, în Sala Mică, spectacolul „Anonymos” de Daniel Bandi.

Vineri, de la ora 17.00, în acelaşi loc, va avea loc o discuţie despre scena artelor spectacolului în România. „Masa rotundă va aduce laolaltă invitaţii străini ai Caravanei IETM, precum şi producători locali şi experţi în politici culturale din România, care vor avea oportunitatea de a discuta despre statutul actual al artelor spectacolului în România şi de a prezenta iniţiativele, dar şi provocările actuale ale scenei în contextul actual”, spun organizatorii evenimentului.

Reprezentaţie inspirată de Dorin Tudoran

Două ore mai târziu, în Sala Studio, va avea loc reprezentaţia „X mm din Y km” de Gianina Cărbunariu / Colectiv A. „Spectacol este bazat pe o stenogramă din dosarul de securitate al scriitorului dizident Dorin Tudoran”, spun reprezentanţii Fabricii de Pensule. Evenimentul se va încheia cu spectacolul „Divas” de Ferenc Sinko/ GroundFloor Group). „Spectacolul se referă la patru femei aflate în etape diferite ale traseului „femeie obişnuită” – „divă”. Este vorba de o călătorie în sufletul şi imaginaţia acestor personaje – un univers complex, influenţat ireversibil de publicaţiile adresate „sexului frumos”, de reclamele de cremă antirid, de capcana frumuseţii şi a timpului”, după cum spun organizatorii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă