9.6 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialValea plângerii

Valea plângerii

Atunci când dau declaraţii, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din Transilvania, cuprinşi de fierbinţeala alegerilor, se laudă că îşi vor transforma zonele turistice de care ar trebui să se ocupe într-un soi de rivali ai Văii Prahovei.

Aşa face, de exemplu, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, care laudă Valea Jiului. Într-adevăr, Valea Jiului poate rivaliza cu Valea Prahovei, însă în privinţa blocajelor rutiere, provocate de lucrările care par nesfărşite la drumurile din jurul Petroşaniului. La fel este şi situaţia în judeţul Cluj, dacă ne gândim la drumurile de pe Valea Arieşului ori de pe văile afluenţilor acestuia. Drumul dintre Turda şi Ocolişel este un dezastru.

Însă drumul din judeţul Cluj dintre Buru şi Rimetea este un dezastru la superlativ. Clujenii care vor să viziteze Cheile Vălişoarei ori Rimetea şi care vor să urmeze acest drum trebuie să se pregătească sufleteşte să îşi piardă maşinile prin gropile cu pricina. Desigur, oficialii de la Consiliul Judeţean Cluj ar putea să replice cu faptul că a durat mult licitaţia pentru modernizarea celor 700 de kilometri de drumuri judeţene. Însă nu există nici un fel de justificare legată de lipsa unor simple plombe.

Până când nu vor fi refăcute drumurile, atât Valea Jiului, cât şi Valea Arieşului vor fi condamnate la subdezvoltare.  Text Box:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă