16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecial„Mask-making" la Sibiu

„Mask-making” la Sibiu

Un adevărat festival internaţional de confecţionare a măştilor tradiţionale româneşti este în plină desfăşurare la Sibiu, la concurenţă cu Festivalul Internaţional de Jazz. Asociaţia „Satul verde”, în colaborare cu Muzeul Astra, organizează acest festival la care vor lua parte artişti din cinci ţări europene plus România. Astfel, pe mâna meşterilor populari Ana şi Ioana Negoiţă vor intra persoane din Cipru, Islanda, Slovenia, Letonia şi Marea Britanie, care vor lucra în cadrul atelierului „Mask making- living the Romanian village culture”.

Vernisajul va fi sâmbătă

„Măştile realizate în cadrul atelierului vor fi expuse la Casa Artelor din Sibiu, Piaţa Mică nr. 21, în perioada 11-20 Mai 2012, vernisajul expoziţiei având loc în data de 11 mai 2012, la ora 11.00. Atelierul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, departament Grundtvig”, conform unui comunicat al organizatorilor acestui festival. Sibienii pot urmări live confecţionarea măştilor în fiecare zi între orele 09:00 şi 15:00, dar şi la vernisajul expoziţiei între 11 şi 20 mai.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă