11.2 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăSpecialCine se luptă pentru Primăria Cluj?

Cine se luptă pentru Primăria Cluj?

În timp ce USL a oficializat candidaturile pentru administraţia locală, PDL încă nu a găsit candidaţii potriviţi pentru fotoliul de primar al Clujului.

 

Clujenii au parte de cea mai plină de suspans campanie electorală. Unele sondaje de opinie îl creditează pe fostul primar şi premier PDL, Emil Boc, cu prima şansă la alegerile locale. Însă Emil Boc încă nu a decis dacă va candida sau nu. „Aşteptăm până vineri un răspunsde la domnul Boc”, spunea acum câteva zile, primarul interimar PDL, Radu Moisin. „În PDL, toată lumea ştie că va candida Emil Boc, mai puţin Emil Boc”, este gluma care circulă pe coridoarele partidului. PDL nu şi-a stabilit nici candidaţii pentru Consiliul Local. În schimb, în acte, USL şi-a pus lucrurile în ordine. Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, şi-a înregistrat oficial candidatura la Primăria Cluj-Napoca. El va candida din partea USL şi a fost însoţit la depunerea candidaturii de către liderii PSD şi cei ai PNL Cluj. Marius Nicoară a declarat că lupta împotriva corupţiei se numără printre priorităţile sale. O altă prioritate va fi crearea de noi locuri de muncă.

Marius Nicoară este la a doua sa candidatură la Primărie. El a mai încercat să obţină postul de primar în februarie 2009, însă atunci a pierdut alegerile în faţa lui Sorin Apostu. Ulterior, Sorin Apostu a fost arestat, în noiembrie 2011, pentru fapte de corupţie. El a demisionat din funcţia de primar, care este ocupată, în prezent, cu titlu interimar, de Radu Moisin. 

Cine sunt consilierii lui Nicoară

Conducerea PNL Cluj-Napoca a aprobat lista candidaţilor pentru Consiliul Local. Pe aceasta nu se regăsesc doi dintre actualii consilieri, muzicianul Teo Peter jr şi medicul Manuel Chira.

În schimb, avocatul Steluţa Cătăniciu, actual consilier local, deschide lista candidaţilor liberali. Stelua Cătăniciu este singurul din cei trei consiieri locali liberali care candidează pentru un nou mandat. Ea este urmată, pe locul doi, de căre inginerul Ovidiu Florian. Pe poziţia a treia se află directoarea de marketing a companiei Farmec, Ioana Borza, iar pe poziţia a patra se află omul de afaceri italian Giacomo Dreoni. Pe poziţia a cincea se află Elena Uioreanu, soţia deputatului Horia Uioreanu. Ea a fost şi consilier judeţean, precum şi consilier personal al fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit www.clujtoday.ro

Membrii conducerii PSD Cluj-Napoca au stabilit lista candidaţilor pentru Consiliul Local. Lista este deschisă de fostul subprefect şi ex-secretar al Consiliului Local, Mircea Jorj.

Pe locul doi se află profesorul universitar Ioan Vuşcan, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, în prezent consilier local, iar pe poziţia a treia de pe listă se află un alt consilier local, Claudia Anastase, fost director regional al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Pe locul patru se află şeful organizaţiei judeţene TSD Cluj, Gabriel Oniga, iar pe locul cinci se află fosta şefă a Direcţiei de Integrare Europeană a Prefecturii Cluj, Anca Mureşan.   

Marea surpriză

În contextul în care marile partide sunt prinse în dilema Boc versus Nicoară, jocurile ar putea fi făcute de un candidat independent. Este vorba de deputatul Mircia Giurgiu, fost membru PDL, exclus din partid pentru că s-a opus noului Cod al Muncii. Mircia Giurgiu va candida ca independent la Primărie. Însă el va fi susţinut de mai multe organizaţii sindicale şi de o serie de ONG-uri. Aşa că el ar putea reprezenta marea surpriză a alegerilor din 10 iunie.

Cele mai citite

Curbă periculoasă pentru industria auto: Peste 25.000 de locuri de muncă pierdute

Anul 2025 promite oprirea derapajului și redresarea companiilor din acest domeniu Potrivit INS, 29 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului...

Apple implementează funcția de detectare a nudității în iOS 18.2 pentru protecția copiilor

Apple a anunțat că, începând cu versiunea 18.2 a sistemului de operare iOS, imaginile care conțin nuditate trimise copiilor cu vârsta sub 13 ani...

Elon Musk ar fi lucrat ilegal în Statele Unite în anii ’90, potrivit unui raport al Washington Post

Miliardarul Elon Musk, originar din Africa de Sud, a lucrat în Statele Unite fără autorizație legală pe o perioadă scurtă în anii 1990, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă