13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialEtapă decisivă pentru fotbaliştii constănţeni

Etapă decisivă pentru fotbaliştii constănţeni

Liga a II-a la fotbal programează în acest weekend două partide care pot determina care dintre echipele constănţene luptă cu şanse reale la promovare.

 

Patru echipe constănţene sunt angrenate în eşalonul secund la fotbal. Acestea se vor întâlni, sâmbătă, în meciuri directe, Viitorul urmând a se deplasa la Mangalia pentru jocul cu Callatis, în timp ce Farul va primi vizita celor de la Săgeata Năvodari.  Liderul seriei I, Viitorul Constanţa, joacă în sudul litoralului în speranţa că va obţine încă un succes care să ducă formaţia lui Cătălin Anghel şi mai aproape de promovare. Problema Viitorului este însă forma pe care o arată Callatis în ultima vreme. Formaţia pregătită de Mugurel Cornăţeanu a obţinut cinci victorii din şase meciuri disputate în returul campionatului.

Această serie pozitivă de rezultate i-a dus pe mangalioţi în postura de a se lupta chiar pentru promovare, de unde în tur s-au aflat mai tot timpul la retrogradare. „Callatis este o echipă care se aflâ într-o formă foarte bună, iar rezultatele obţinute confirmă acest lucru. Noi trebuie să ne uităm mai puţin la echipa din faţa noastră şi să ne concentrăm pe jocul nostru. Dacă punem în practică ceea ce facem la antrenamente, atunci nu o să avem probleme în a ne impune”, a declarat Cătălin Anghel, tehnicianul celor de la Viitorul.

La Constanţa, pe arena din „Primăverii”, Farul şi Săgeata dispută un joc al cărui deznodământ ne va edifica cine are şansele cele mai mari la promovare. În pole-position este echipa din Năvodari, care este mai bine clasată, locul 3, dar Farul are determinarea şi voinţa necesară pentru a merge în Liga I. „Chiar dacă în momentul de faţă suntem pe locul 8, distanţa până la obiectiv poate fi recuperată în cele nouă etape rămase de jucat. Ne trebuie un succes în meciul cu Săgeata pentru a fi siguri că rămânem în cursă”, a declarat Viorel Tănase, antrenorul Farului.

Atât Callatis-Viitorul, cât şi Farul-Săgeata se joacă sâmbătă, de la ora 11.00.

Delta poate încurca socotelile constănţenilor

În lupta pentru promovarea în eşalonul de elită al fotbalului românesc se află şi Delta Tulcea. Formaţia antrenată acum din nou de Constantin Gache este pe locul secund, loc promovabil şi speră să îşi mai adauge în cont alte trei puncte, în meciul de sâmbătă. Delta Tulcea primeşte vizita unei contracandidate la promovare, FC Botoşani, echipă care recent a reuşit să plece cu puncte din Dobrogea după ce a învins atât pe Săgeata cât şi pe Farul. Tulcenii nu trebuie să facă un pas greşit în meciul de sâmbătă dacă doresc să continue să spere la accederea în Liga I.

11 este ora la care se dispută, sâmbătă, toate cele trei partide în care sunt implicate echipe dobrogene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă