13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis a ratat titlul de campioană

CVM Tomis a ratat titlul de campioană

Echipa de pe litoral a fost învinsă în finala Diviziei A1 de deţinătoarea titlului, Remat Zalău.

Echipa masculină de volei CVM Tomis Constanţa a încheiat sezonul 2011/2012. Din păcate pentru suporterii săi, aceştia nu se pot bucura de încă un titlu naţional şi sunt nevoiţi să se mulţumească cu titlul de vicecampioni. Remat a câştigat finala cu 3-0, ultimul succes înregistrându-se chiar pe terenul tomitanilor.

După un sezon epuizant care a cuprins atât meciuri în campionatul intern, dar şi un lung parcurs în competiţiile europene, CVM a clacat chiar în disputa pentru titlu. Mai mult, modificările de pe banca tehnică şi accidentarea coordonatorului titular, Carlos Blanco, au făcut ca evoluţia echipei de pe litoral să aibă de suferit. În aceste condiţii, finala cu Remat Zalău, o formaţie mult mai „închegată”, a fost extrem de dificilă pentru CVM, iar în cele din urmă, gruparea de la malul mării a fost nevoită să se recunoască învinsă.

Chiar dacă nu se împacă cu pierderea titlului, la finalul întrecerii, echipierii formaţiei constănţene au dat dovadă de sportivitate şi i-au felicitat pe adversari. „Nu ne prieşte pierderea titlului, dar trebuie să recunoaştem că Remat a fost echipa mai bună pe parcursul întregului sezon. Noi am avut mai multe sincope atât pe parcursul sezonului, cât şi în meciurile din finală. Acestea ne-au afectat negativ evoluţia, iar când ai în faţă o echipă puternică precum Remat Zalău aceasta nu te iartă. Concluzia este că echipa mai bună a câştigat. Sperăm să ne luăm revanşa în Cupa României”, a declarat căpitanul Tomisului, Radu Began.  Aşadar, bilanţul constănţenilor în această stagiune nu este cel dorit la startul sezonului. Echipa de pe litoral avea în plan câştigarea eventului şi finala Cupei Challenge. Titlul l-a pierdut, dar mai are şansa de a juca pentru Cupa României. În ceea ce priveşte competiţia continentală, CVM a participat în Cupa Challenge, unde s-a oprit în semifinale.  

Fetele, două victorii până la titlu

 Marţi după-amiază a început şi finala feminină a Diviziei A1 la volei. Prima dispută dintre Ştiinţa Bacău şi CSV 2004 Tomis Constanţa a avut loc în Moldova. Echipa de pe litoral a reuşit să se impună cu scorul de 3-1 şi a luat astfel un important avantaj în lupta pentru titlu. Formaţia antrenată de Darko Zakoc mai are nevoie de două victorii pentru a-şi trece în palmares al doilea titlu consecutiv. Anul trecut, „sirenele” reuşeau să câştige în premieră titlul naţional după o dispută tot în compania formaţiei din Bacău.

3 titluri are în palmares CVM Tomis, la fel ca Remat Zalău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă