13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDerby local pentru promovare

Derby local pentru promovare

Farul şi Săgeata Năvodari se întâlnesc, la finalul acestei săptămâni, într-un meci decisiv pentru accederea în Liga I.

 

Mai sunt de jucat nouă etape din actuala stagiune a Ligii a II-a. În cursa pentru promovarea în eşalonul de elită al fotbalului ro­mâ­nesc se află şi patru echipe con­stănţene. Două dintre ele, Săgeata Năvodari şi FC Farul, se vor întâlni în meci direct, sâmbătă. Partida va avea loc pe terenul marinarilor, cu începere de la ora 11.00.

O simplă analiză a clasamentului ne îndreptăţeşte să afirmăm că Săgeata este mai în măsură să spere la promovare decât Farul. Năvodărenii ocupă locul trei şi se află la doar un punct de prima poziţie ce asigură promovarea. De partea cealaltă, Farul este pe locul opt şi are de recuperat tot atâtea puncte dacă vrea să joace sezonul următor cu Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau celelalte echipe din primul eşalon.

Pe de altă parte, dacă ne uităm la problemele pe care cele două echipe le traversează, putem afirma că Săgeata nu are cum să promoveze, dar Farul poate măcar să spere. Prima a fost părăsită de antrenorul principal, acum este pregătită de fostul se­cund, are probleme financia­re şi nici nu a făcut pregătire de iarnă ca celelalte echipe, lucru ce s-a văzut la ultimul meci, cel cu Dunărea Galaţi, încheiat 0-0. Acelaşi scor s-a înregistrat şi în partida tur dintre cele două formaţii, disputată la Năvodari, în runda cu numărul şase. De atunci Farul a progresat vizibil în joc, lot şi atitudine. „Atâta vreme cât există şanse matematice la promovare, jucăm pentru ele”, a declarat Viorel Tănase, tehnicianul marinarilor, exemplificând astfel perfect starea de spirit din tabăra echipei de pe litoral. De partea cealaltă, Funda a spus: „Se vede că nu am făcut pregătirea de iarnă. Băieţii vor, dar nu pot. Sper să ne revenim cât mai repede din punct de vedere fizic pentru a ataca promovarea”.  Text Box: Meci şi între Viitorul şi Callatis Echipa din sudul litoralului a avut un debut de retur aproape perfect şi a urcat pânæ pe locul şase, aflându-se acum la opt puncte de lider şi cinci de promovare. Sâmbætæ, Callatis şi Viitorul se vor înfrunta din nou, de aceastæ datæ la Mangalia. În tur, liderul s-a impus pe propriul teren, scor 2-0. De atunci s-au schimbat multe la Callatis, dar inclusiv antrenorul principal care vine chiar de la Academia „Hagi

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă