13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConstanţa domină înotul juvenil

Constanţa domină înotul juvenil

Cele trei cluburi din Constanţa care au participat la Cupa Primăverii, competiţie desfăşurată la Galaţi, au reuşit să câştige medalii la mai toate probele şi categoriile de vârstă.

Prima ediţie a Cupei Primăverii la înot s-a desfăşurat, la finalul săptămânii trecute, la Galaţi. La startul întrecerii găzduite de un luxos complex hotelier s-au aliniat aproximativ 150 de concurenţi de la majoritatea cluburilor de profil din ţară. S-a concurat la 14 categorii de vârstă, cei mai mari participanţi fiind născuţi în 1998, iar cei mai mici în 2005 (la ultima categorie intrând şi sportivii născuţi în 2006).

Constanţa a fost reprezentată la întrecere de trei cluburi – Constanţa Sport Club, Delphin Înot Club şi Athena Sport Club. Fiecare a reuşit să aducă pe litoral câte o cupă a Primăverii, Delphinii reuşind să cucerească marele trofeu la categoria 2003, atât la fete, cât şi la băieţi. Vlad Rogoveanu a surprins asistenţa şi chiar pe propriul antrenor prin timpul său de la 50 metri liber, reuşind să încheie cursa cu aproape trei secunde înaintea următorului clasat. De asemenea, Alexia Bratosin a reuşit să câştige cursele la trei stiluri, la cel de-al patrulea fiind învinsă de către o coechipieră. Cei doi sportivi antrenaţi de tehnicianul emerit Aurel Şeicaru sunt obişnuiţi ai podiumului, ei clasându-se printre primii la mai toate concursurile la care participă, fie ele naţionale sau internaţionale. „Sunt doi copii care vor avea un viitor frumos în nataţie dacă vor continua să se pregătească aşa cum o fac în prezent. Rezultatele vorbesc de la sine, iar dorinţa lor de a concura şi a fi mereu pe primul loc este una foarte mare”, a declarat Aurel Şeicaru despre cei mai valoroşi elevi ai săi.

Remarcabilă este prestaţia sportivilor de la Constanţa Sport Club. Înfiinţat la începutul acestui an, clubul condus de către Ionuţ Rogoveanu a reuşit să câştige un trofeu important chiar la prima sa participare la un concurs naţional.

Pascale a câştigat tot

Athena Sport Club s-a prezentat la Galaţi cu mai mulţi sportivi antrenaţi de Andrei Petrescu. Clubul înfiinţat de unicul medaliat olimpic al nataţiei masculine româneşti, constănţeanul Răzvan Florea, a vizat trofeul la cele mai mari categorii de vârstă. Vlad Pascale a reuşit să cucerească Cupa Primăverii de o manieră categorică. Sportivul de pe litoral s-a impus la trei dintre cele patru stiluri, liber, bras, fluture, toate pe distanţa de 100 de metri. În afara celor care au cucerit Cupa Primăverii, mulţi alţi sportivi au reuşit să urce pe podium.

4 Cupe ale Primăverii au cucerit constănţenii la concursul de la Galaţi.


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă