13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFarul se îndepărtează de promovare

Farul se îndepărtează de promovare

Marinarii au fost învinşi pe propriul teren şi distanţa faţă de obiectiv s-a mărit acum la opt puncte.

 

S-au consumat deja două treimi din sezonul 2011/2012 al Ligii a II-a. Bilanţul echipei FC Farul după această perioadă nu este unul tocmai îmbucurător. Constănţenii au început bine returul de cam­pionat, dar a venit meciul de sâmbătă cu FC Brăila şi toată munca de până acum s-a cam năruit. Farul a cedat pe propriul teren cu scorul de 0-1 şi, în loc să urce mai aproape de obiectiv cum şi-ar fi dorit, a coborât pe locul 10, aflându-se acum la opt puncte de promovare.

După patru jocuri fără înfrângere, echipa de pe litoral se vede învinsă, dar jocul nu a dezamăgit în ansamblul lui. Marea problemă a elevilor lui Viorel Tănase a fost finalizarea, lucru punctat şi de tehnicianul constănţean. „A fost un joc lipsit de finalitate din partea noastră. Am dus bine mingea până în faţa porţii, dar acolo nu am luat decizia corectă de a centra sau a şuta. Acest aspect a fost cauzat însă şi de faptul că am întâlnit o echipă robustă şi bine aşezată în teren”, a spus antrenorul Farului după joc.

În ciuda acestui eşec oarecum surprinzător, antrenorul echipei de pe litoral nu renunţă la visul de a promova: „Îmi asum responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat la meciul cu Brăila. Vinovat sunt eu, pentru că eu am băgat jucătorii în teren, dar vă pot spune că sunt mândru de ei şi sunt mândru că antrenez Farul Constanţa. O să mă credeţi nebun, dar în viaţă trebuie să ai un vis. Al meu este să îmi fac treaba până la capăt şi cred în şansa noastră până la capăt. Atâta vreme cât mai sunt matematic şanse la promovare, eu o să cred în ele şi voi acţiona în consecinţă”, a spus Viorel Tănase. Pentru Farul urmează o etapă fără meci şi trei puncte câştigate la „masa verde”. În runda cu numărul 21 echipa de pe litoral ar fi trebuit să joace cu Victoria Brăneşti, echipă care s-a retras din campionat.

A pierdut şi Callatis

Fără doar şi poate, Callatis Mangalia a fost surpriza startului de retur în Liga a II-a la fotbal. Gruparea din sudul litoralului a câştigat primele patru meciuri, dar seria pozitivă i-a fost întreruptă sâmbătă. Callatis a jucat pe propriul teren contra celor de la CSM S Iaşi şi a pierdut cu scorul de 1-4. În ciuda eşecului, formaţia antrenată de Mugurel Cornăţeanu stă departe de grijile retrogradării, graţie seriei excelente din startul returului. Mangalioţii pot chiar să spere la promovare, distanţa fiind de doar şase puncte.

 

 8 puncte despart echipa Farul de promovare, după insuccesul cu FC Brăila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă