19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialActual primar PDL, viitor candidat USL

Actual primar PDL, viitor candidat USL

Primarul PDL din oraşul Vulcan, Gheorghe Ile, va candida pentru un nou mandat în luna iunie, dar din partea PSD.

Degringolada puternică a Partidului Democrat Liberal (PDL) din ultima perioadă îi face pe mulţi membri ai, încă, principalului partid de guvernământ să-şi caute locuri călduţe în rândul altor organizaţii politice. Cea mai recentă „dezertare” este cea a aproape întregului birou PDL din oraşul hunedorean Vulcan, în frunte chiar cu primarul PDL, Gheorghe Ile. Acesta a anunţat, ieri, că va candida pentru un nou mandat la alegerile din luna iunie, însă nu din partea PDL, ci de pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

Din echipa lui Ile va face parte şi actualul viceprimar PDL, Angela Stoica, dar şi câţiva consilieri locali, dar nu este exclus ca numărul migrărilor dinspre PDL la PSD să crească în următoarea perioadă.

„Nu am nemulţumiri faţă de PDL, pentru că acest partid chiar m-a ajutat, însă am ales să candidez din partea PSD pe listele USL. Vreau doar să demonstrez că se poate face politică în orice partid şi vreau să avem oameni noi, pentru că e bine să ai cât mai multe capete luminate în acest partid. Nu mi-am dat demisia din PDL pentru că acest lucru ar fi însemnat să pierd şi funcţia de primar. Oricum, am fost curtat de mai multe partide până acum, dar m-am decis, printr-o consultare şi cu «sfatul bătrânilor», cum se zice, să fac următorii patru ani din partea PSD. Sunt sigur că vom face o echipă bună, ce va dori solidaritate şi binele cetăţeanului din Vulcan”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Coltescu, dat la o parte

Edilul de la Vulcan nu ar fi la prima mutare de acest gen. Aflat la al doilea mandat, Ile a condus destinele primăriei din Vulcan ca membru al Partidului Conservator (PC) în primii patru ani de „domnie”, după care, chiar înainte de alegerile câştigate în 2008, a trecut la PDL. Venirea lui Gheorghe Ile la PSD ar putea crea, însă, nemulţumiri interioare în rândurile partidului din opoziţie, după ce preşedintele PSD Vulcan, Marian Coltescu, fostul candidat la funcţia de primar al municipiului hunedoarean, se vede dat deoparte. „Domnul Coltescu îmi este ca şi un frate şi va avea o altă funcţie în acest partid. Am ajuns la concluzia că Gheorghe Ile este candidatul cu cea mai bună vizibilitate din oraşul Vulcan. Oricum, sunt convins că după Ile va mai veni o bună parte din actualii membri PDL, pentru că e plăcut ca o echipă să facă lucruri frumoase pentru comunitate. Noi nu vrem să fim pe un scaun doar ca să fim noi fericiţi. Cel mai important este ca românul să fie fericit că este cetăţean al acestei ţări şi să ducă o viaţă decentă”, a declarat şi liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. 

 

Viceprimarul, alături de Ile

Lângă Gheorghe Ile, din PDL va pleca şi viceprimarul Angela Stoica, omul de încredere al actualului primar, care l-a urmat pe Ile şi la „mişcarea” dinspre PC înspre PDL, în 2008. De asemenea, mulţi consilieri locali vor urma aceeaşi cale, astfel că PDL Vulcan va fi dinamitat serios în următoarele luni. „Nu trebuie să ne justificăm pentru această mutare. La momentul potrivit voi trece şi eu la PSD, împreună cu vreo 90% din actualii membri PDL”, a anunţat Stoica. Din PDL au demisionat şi 38 de primari din judeţul Caraş-Severin, care l-au urmat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde. Acesta a devenit membru PNL. Tot din PDL a demisionat recent şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov, care este soţul fostului deputat Lavinia Şandru, în prezent membru al UNPR. Alegerile locale sunt programate pentru duminică, 10 iunie.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Foști șefi din Apele Române, trimiși în judecată de procurorii anticorupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al Administrației...

Libanul afirmă că raidurile aeriene israeliene au ucis peste 180 de persoane

Israelul a atacat sute de ținte ale Hezbollah în raiduri aeriene care, potrivit autorităților sanitare libaneze, au ucis cel puțin 182 de persoane, fiind...

Cursa digitală a energiei: contoare inteligente pentru 86% dintre consumatori

Președintele ANRE a declarat că au fost montate peste două milioane de contoare inteligente Prezent la Conferința Focus Energetic, președintele ANRE, George Niculescu, a afirmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă