12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTomis- ultimul pas spre finală

Tomis- ultimul pas spre finală

Dinamo şi Tomis se înfruntă în capitală, miza fiind accederea în ultimul act al Diviziei A1 la volei feminin.

Primele două întâlniri ale disputei semifinale dintre Tomis şi Dinamo au avut desfăşurări diferite şi rezultate asemenea. Partidele s-au jucat la Constanţa, gazdele reuşind să se impună fără mari emoţii în primul meci, 3-0. Partida a doua a fost câştigată de Dinamo după ce tomitanele conduceau cu scorul de 2-0. Un avantaj pentru bucureştence atât prin scor, cât şi la capitolul moral.

Disputa se mută de azi în capitală. Dinamo şi Tomis se întâlnesc de două ori în sala Extreme, terenul propriu al bucureştencelor, ambele meciuri fiind programate de la ora 18.00. Ecuaţia calificării este simplă. Dacă o echipă se impune în ambele meciuri programate azi şi mâine, învingătoarea merge în finală. Dacă victoriile se împart din nou, se va merge în meciul decisiv, care va avea loc la Constanţa, sâmbătă.

În privinţa şanselor fiecărei echipe, toată lumea este de părere că acestea sunt egale. Fiecare tabără are atuurile ei. Totuşi, echipa de pe litoral are un plus prin clasarea mai bună la finalul sezonului regulat şi un ascendent moral graţie sezonului trecut când au învins Dinamo, de asemenea în semifinale. Atunci a fost 3-1 scor general, iar Tomis reuşea apoi să cucerească primul titlu din istorie. Anul acesta însă, egalitatea persistă. Tomis şi Dinamo şi-au împărţit victoriile, fiecare echipă câştigând câte două meciuri. La seturi însă, echipa de pe litoral conduce cu 9-8. „Noi avem avantajul că am câştigat mai uşor în faţa lor de fiecare dată. Mergem la Bucureşti pentru a câştiga meciurile şi a ne califica”, a declarat Claudia Gavrilescu, căpitanul echipei de pe litoral lipsind din primele confruntări din cauza unei accidentări.

Semifinala dintre Dinamo şi Tomis este totodată o confruntare a şcolii sârbe de antrenorat. Ambele echipe sunt conduse de pe bancă de tehnicieni sârbi. Dinamo îl are pe bancă pe Zoran Terzic, iar tomitanele joacă sub bagheta lui Darko Zakoc.  

 

4  meciuri au jucat în acest an Tomis şi Dinamo, fiecare echipă câştigând câte două.

Mâine începe finala băieţilor

Formaţia masculină a Constanţei, CVM Tomis, a reuşit să treacă în semifinale de Dinamo, fără mari emoţii, scor general 3-0. În ultimul act, echipa de pe litoral va întâlni campioana Remat Zalău. Primele două jocuri din seria de cinci vor avea loc mâine şi poimâine, de la ora 19.30, în sala „Avram Iancu” din Zalău. După aceste două partide se va veni la Constanţa pentru alte două meciuri, pe 17 şi 18 aprilie, iar un eventual joc decisiv se va disputa tot la Zalău. Prima echipă care va reuşi să se impună în trei meciuri îşi va adjudeca titlul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă