4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBฤƒrbat trimis รฎn judecatฤƒ dupฤƒ ce รฎn urmฤƒ cu aproape 15 ani...

Bฤƒrbat trimis รฎn judecatฤƒ dupฤƒ ce รฎn urmฤƒ cu aproape 15 ani ลŸi-a omorรขt fiica ลŸi fosta concubinฤƒ

Un bฤƒrbat a fost trimis în judecatฤƒ de procurorii Parchetului instanลฃei supreme, care îl acuzฤƒ cฤƒ în urmฤƒ cu aproape 15 ani ลŸi-a omorât fiica ลŸi fosta concubinฤƒ, dupฤƒ care le-a decapitat ลŸi tranลŸat, aruncând fragmentele de pe un pod peste un canal, relateazฤƒ Mediafax.

Procurorii Secลฃiei de urmฤƒrire penalฤƒ ลŸi criminalisticฤƒ din cadrul Parchetului de pe lângฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie l-au trimis în judecatฤƒ, în 27 martie, pe Gheorghe Toma, arestat în altฤƒ cauzฤƒ, pe care îl acuzฤƒ cฤƒ în anii 1997 ลŸi 1998 ลŸi-a omorât fiica ลŸi fosta concubinฤƒ, se aratฤƒ într-un comunicat de vineri al Ministerului Public.

Potrivit procurorilor, în perioada 19 ianuarie 1995 – 19 martie 1997, în timp ce Gheorghe Toma executa o pedeapsฤƒ privativฤƒ de libertate, fiica acestuia venea la penitenciar pentru a-i aduce pachete. În mai 1995, fiica lui Toma i-a cerut acestuia sฤƒ îi transfere dreptul de proprietate asupra apartamentului sฤƒu, printr-un contract de vânzare-cumpฤƒrare.

În martie 1997, dupฤƒ ce a fost eliberat din penitenciar, Gheorghe Toma s-a mutat în apartamentul respectiv, unde a locuit împreunฤƒ cu fiica sa. Aceasta, pe fondul neînลฃelegerilor legate de traiul în comun, a introdus cerere de ordonanลฃฤƒ preลŸedinลฃialฤƒ prin care solicita evacuarea din apartament a tatฤƒlui sฤƒu.

La jumฤƒtatea lunii iulie 1997, în zilele de dinaintea primului termen de judecatฤƒ, Gheorghe Toma a trezit-o pe fiica sa pentru a avea o nouฤƒ discuลฃie. Enervat de atitudinea acesteia, Gheorghe Toma a lovit-o de douฤƒ ori cu pumnul în faลฃฤƒ, apoi a mers în bucฤƒtฤƒrie, de unde a venit în scurt timp cu un ciocan de ลŸniลฃele, cu care a lovit-o din nou, de mai multe ori, în zona capului.

„La rugฤƒmintea victimei de a înceta loviturile, de a chema salvarea ลŸi a aduce apฤƒ pentru a-i pune comprese, inculpatul s-a deplasat în baia apartamentului pentru a aduce un lighean cu apฤƒ. Profitând de lipsa temporarฤƒ din camerฤƒ a acestuia, victima s-a ridicat de pe canapea ลŸi s-a deplasat în balconul din dreptul bucฤƒtฤƒriei cu intenลฃia de a sฤƒri pe geam sau de a striga dupฤƒ ajutor, însฤƒ inculpatul a prins-o ลŸi a trântit-o pe gresia balconului, dupฤƒ care s-a aลŸezat cu toatฤƒ greutatea corpului peste ea ลŸi a rฤƒmas în aceastฤƒ poziลฃie pânฤƒ când victima a decedat”, potrivit procurorilor.

Ulterior, în cursul serii, a decapitat ลŸi tranลŸat cadavrul fetei, cu un cuลฃit cu zimลฃi, dupฤƒ care a aruncat fragmentele de pe un pod peste un canal.

În lipsa cadavrului, tânฤƒra a fost declaratฤƒ dispฤƒrutฤƒ, ulterior fiind dispusฤƒ, prin hotฤƒrâre judecฤƒtoreascฤƒ irevocabilฤƒ, declararea judecฤƒtoreascฤƒ a morลฃii acesteia.

Dupฤƒ uciderea fiicei sale, Gheorghe Toma a locuit o perioadฤƒ împreunฤƒ cu concubina sa, în apartamentul lui, apoi s-a mutat singur într-o încฤƒpere dintr-un alt apartament, unde era vizitat ocazional de cฤƒtre femeie.

„În noaptea de 13/14 februarie 1998, într-o astfel de ocazie, dupฤƒ ce a rememorat conflictele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu concubina sa, inculpatul Toma Gheorghe a luat decizia uciderii ei. Astfel, dupฤƒ ce a sugrumat-o pânฤƒ când victima nu a mai dat semne cฤƒ ar mai fi în viaลฃฤƒ, inculpatul a adus din bucฤƒtฤƒrie un ciocan de ลŸniลฃele ลŸi i-a aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul capului”, au precizat procurorii.

Ulterior, Gheorghe Toma a târât trupul femeii în baie, l-a aลŸezat în cadฤƒ, a ลŸters urmele de sânge din camerฤƒ, a decapitat ลŸi tranลŸat cadavrul, dupฤƒ care a aruncat fragmentele în acelaลŸi loc în care aruncase ลŸi cadavrul fiicei sale.

În lipsa cadavrului, femeia a fost declaratฤƒ dispฤƒrutฤƒ, ulterior fiind dispusฤƒ, ca ลŸi în celฤƒlalt caz, declararea judecฤƒtoreascฤƒ a morลฃii acesteia.

Dosarul va fi judecat de magistraลฃii Tribunalului Arad.

Cele mai citite

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ