21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalRăzboială puerilă în Congresul american

Războială puerilă în Congresul american

 

Trump a salutat ”revenirea Americii măreţe” şi a evitat subiectul procesului pentru destituirea sa în discursul său de 80 de minute, dar efectul acestuia s-a făcut simţit, puţini republicani ovaţionând în picioare, în timp ce democraţii au rămas aşezaţi, au scris Reuters şi BBC, potrivit News.ro.

Protocolul lui Trump

Trump, care s-a aflat faţă în faţă cu Pelosi pentru prima oară de când aceasta a plecat de la o întâlnire de la Casa Albă în urmă cu patru luni, a refuzat să dea mâna cu ea, în timp ce i-a înmânat o copie a remarcilor sale, înainte de discurs.

Cu toate că nu a mai discutat cu Trump de la ultima lor întâlnire, Pelosi a părut surprinsă. Ea a evitat expresia tradiţională ”mare privilegiu şi o deosebită onoare”, care însoţeşte de obicei prezentarea preşedintelui de către preşedintele Camerei.

”Membri ai Congresului, preşedintele Statelor Unite”, a fost tot ce a spus Pelosi pentru a-l prezenta pe Trump.

Când jignești o democrată

Când s-a încheiat discursul, Pelosi a rupt copia remarcilor preşedintelui pe care i-o înmânase acesta, iar ulterior a declarat reporterilor că a fost ”un gest curtenitor, având în vedere alternativa”.

După eveniment, Pelosi a publicat pe Twitter o fotografie în care îi întinde mâna lui Trump şi a scris :”Democraţii nu vor înceta să întindă mâna prieteneşte pentru a face treabă pentru oameni. Vom lucra pentru a găsi un numitor comun acolo unde putem, dar ne vom menţine punctul de vedere acolo unde nu se poate”.

Tensiunile sunt un semn că nu pot fi aşteptate progrese, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Procesul pentru destituire a intensificat conflictul dintre Trump, fost star de reality show transformat în politician conservator, şi Pelosi, liberală din California, care a existat pe parcursul preşedinţiei acestuia. Trump o numeşte în mod curent pe aceasta “Crazy Nancy” (Nebuna Nancy) la adunările electorale.

Trump, dorit pentru un nou mandat de republicani

La începutul discursului preşedintelui, republicanii din ambele Camere au scandat ”încă patru ani”, în timp ce acesta se afla la tribuna Camerei Reprezentanţilor. Democraţii au stat în linişte, iar unii au putut fi văzuţi dând din cap în timp ce Trump  afirma că ”starea naţiunii este mai puternică decât oricând”.

Pelosi, care a renunţat la opoziţia faţă de inculparea preşedintelui şi a permis parlamentarilor democraţi să îl acuze, a stat nemişcată în spatele lui Trump şi a răsfoit copia discursului, în timp ce acesta vorbea.

Trump a intrat în Camera Reprezentanţilor în timp ce democraţii au fost puşi într-o situaţie stânjenitoare din cauza defecţiunilor tehnice care au întârziat rezultatele votului din Iowa de luni, primul scrutin intern pentru alegerile prezidenţiale din acest an, pentru nominalizarea reprezentantului Partidului Democrat.

Mărețul președinte american

Trump s-a prezentat ca aducătorul unui mare progres în SUA comparativ cu preşedintele Barack Obama, pe care l-a succedat acum trei ani, afirmând că a stimulat economia Statelor Unite, a mărit numărul locurilor de muncă şi a reformat armata.

”În numai trei ani, am schimbat mentalitatea declinului american şi am respins micşorarea destinului Americii”, a spus preşedintele.

Managerii democraţi ai cazului de destituire, care acţionează ca acuzatori în procesul din Senat, au stat împreună în primul rând al sectorului democraţilor.

 

 

Cele mai citite

Ovidiu Hațegan a luat decizia! Ce se întâmplă cu arbitrul român

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri români, a decis să pună capăt carierei sale de arbitru central, la vârsta de 44 de...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Ajutoare financiare de 10.000 de lei de gospodărie și bani suplimentari pentru familiile celor decedați în urma indundațiilor

Guvernul a anunțat în ședința de guvern adoptarea unui proiect de hotărâre prin care fiecare familie afectată de inundații va primi 10.000 lei și...
Ultima oră
Pe aceeași temă