12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDebut perfect pentru Callatis

Debut perfect pentru Callatis

Gruparea din sudul litoralului este singura echipă dobrogeană care a câştigat primele două meciuri în startul returului de campionat.

 

Echipele constănţene de fotbal angrenate în eşalonul secund sunt deja în focurile competiţiei. Au trecut deja două runde din retur, primele jocuri oficiale din 2012 pentru echipele de pe litoral.

Cea mai fericită echipă după începutul competiţional de anul acesta este, fără doar şi poate, Callatis Mangalia. Formaţia antrenată de Mugurel Cornăţeanu a reuşit să câştige ambele partide şi să facă un salt consistent în ierarhia competiţiei. Callatis este acum pe locul 8, după ce întreg turul de campionat s-a clasat în „zona minată”. Saltul se datorează nu doar victoriilor cu Tulcea (2-0) şi Gloria Buzău (2-1) ci şi celor două jocuri câştigate înainte de pauza de iarnă cu Farul (4-0) şi Dinamo II (3-1).

Succesele celor de la Callatis au făcut ca cea mai slab clasată echipă dobrogeană să devină FC Farul. Chiar dacă are gânduri mari în ceea ce priveşte promovarea şi este neînvinsă în startul returului, echipa antrenată de Viorel Tănase a căzut pradă rezultatelor indirecte, formaţiile clasate sub ea obţinând rezultate mai bune.

Viitorul Constanţa este în continuare cea mai bine poziţionată echipă dobrogeană. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi este pe primul loc al clasamentului şi rămâne principala favorită la promovarea în eşalonul de elită. Totuşi, Viitorul a avut un start slab de retur, cu două jocuri fără victorie. Constănţenii au remizat în prima etapă, 1-1 cu Dunărea Galaţi, şi au recidivat etapa trecută în faţa Farului.

Pe locurile 2 şi 3 stau la pândă Săgeata Năvodari şi Delta Tulcea. Ambele sunt la trei puncte în spatele liderului, cu 29 de puncte. Atât Săgeata, cât şi Delta au pierdut câte un meci în primele două runde. 

Meciuri grele pentru dobrogeni

În etapa următoare, care va începe vineri, toate echipele dobrogene au partide grele. Runda va fi deschisă de Farul, care va juca împotriva celor de la CS Otopeni, vineri, de la ora 18.00. Săgeata şi Delta Tulcea vor juca pe propriul teren, cu FC Botoşani şi respectiv FCM Bacău, sâmbătă de la ora 11.00, oră la care se mai dispută şi jocul dintre FC Snagov şi Callatis Mangalia. Etapa se încheie în Capitală o dată cu partida dintre Dinamo II şi liderul Viitorul Constanţa, sâmbătă, de la ora 13.00.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă