12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul-Farul, mai mult decât un derby

Viitorul-Farul, mai mult decât un derby

Cele două echipe constănţene se întâlnesc, sâmbătă, în cel mai aşteptat meci al debutului de an în fotbalul constănţean.

Intensitatea partidei dintre Viitorul Constanţa şi FC Farul se cunoaşte în primul rând la nivel declarativ. Cele două grupări au ieşit în presă cu vorbe mai mult sau mai puţin acide la adresa adversarilor. În primul rând a fost problema biletelor, oficialii celor de la Viitorul au anunţat că nu vor pune în vânzare bilete, iar clubului rival i se vor oferi doar 100 de tichete, care iniţial au fost refuzate de suporterii constănţeni. În cele din urmă acestea au fost achiziţionate de suporterii alb-albaştri. Problema fanilor nu este singulara, cele două grupări intrând în conflict şi pe tema stadionului. Farul a vrut ca partida să se joace la Constanţa, dar Viitorul a refuzat. Mai mult, oficialii echipei patronate de Gică Hagi au declarat că şi-au depus dosarul de licenţiere pentru Liga I, în care au menţionat că vor juca, în cazul promovării, pe terenul celor de la Astra Ploieşti şi nu la Constanţa, pe „Farul”.

În ceea ce priveşte meciul propriu-zis, acesta este în primul rând unul al orgoliilor. „Partida dintre Farul şi Viitorul este mai mult decât un derby. Sper ca ostilitatea din afara terenului să nu se transpună în joc. Eu am vorbit cu jucătorii mei şi mergem să jucăm fotbal. Eu cel puţin nu am nici un fel de ostilitate faţă de Viitorul. Sper să oferim un spectacol fotbalistic de calitate şi în cele din urmă noi să luăm cele trei puncte”, a declarat tehnicianul Farului, Viorel Tănase.

Meciul dintre Viitorul şi Farul este şi un derby pentru promovare. Chiar dacă prima este lideră şi Farul are o distanţă mare de r-ecuperat, ambele formaţii ţintesc promovarea, iar punctele puse în joc sunt foarte importante. Viitorul este pe primul loc în ierar-hia competiţiei, iar Farul este pe 7, la nouă puncte de rivala sa. -Meciul se dispută sâmbătă, de la ora 13.30, în cadrul etapei a doua a returului.

Paraschiv va debuta pentru Farul

La meciul de sâmbătă va intra în teren, la Farul şi Sorin Paraschiv. Fostul jucător al Stelei se va afla faţă în faţă cu doi foşti colegi, Dică şi Cristocea. „Este ciudat să joc împotriva foştilor colegi, dar asta e viaţa de fotbalist. Sper să reuşesc să evoluez cât mai bine şi să îmi ajut echipa să câştige”, a declarat Paraschiv. Mijlocaşul defensiv al constănţenilor nu a făcut parte din lotul pentru meciul din prima etapă a returului, câştigat de Farul cu 2-0. Paraschiv a fost la Bucureşti pentru investigaţii la inimă.

9 puncte şi şase locuri despart echipele Viitorul şi Farul în clasamentul Ligii a II-a.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă