22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialUn ambasador pentru un incubator

Un ambasador pentru un incubator

entru prima oară în vizită oficială la Timişoara, Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a participat la punerea pietrei de temelie la un incubator nou de afaceri în domeniul IT. După o întrunire oficială cu primarul PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu, în care au discutat despre posibilităţile de colaborare în viitor, cei doi au plecat înspre strada Circumvalaţiunii, acolo unde au dat undă verde lucrărilor la centrul de afaceri în valoare de 19 milioane de lei. Din aceşti bani, 7,22 de milioane reprezintă fonduri europene, iar diferenţa este completată de la bugetul local.

Doar în mai va începe construcţia

„Eu sper că putem să participăm şi la inaugurarea acestui centru, iar atunci să aflu că îşi au sediile aici şi câteva firme britanice.

De altfel, ideea construirii acestui incubator a venit datorită colaborării dintre Timişoara şi Nottingham, pentru că şi acolo avem un astfel de centru. Timişoara este mai avantajată, însă, pentru că aici sunt mii de studenţi capabili să lucreze în IT”, a declarat Harris. Deşi miercuri a fost turnat canciocul „onorific”, lucrările propriu-zise vor demara abia spre sfârşitul lunii mai, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru vara anului 2013. Incubatorul va avea 66 de birouri, patru etaje şi, pentru început, vor fi create 100 de locuri de muncă.

„Ideea construirii acestui incubator a venit datorită colaborării dintre Timişoara şi Nottingham, pentru că şi acolo avem un astfel de centru.”

MARTIN HARRIS, ambasadorul Marii Britanii în România

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...

PSD a votat în unanimitate să nu susțină legea dedicată lui Iohannis

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să nu voteze legea dedicată lui Iohannis, dacă proiectul ajunge în Parlament Înainte de ședința BPN, premierul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă