12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCum a ratat Tomis o finală istorică

Cum a ratat Tomis o finală istorică

Înaintea disputării „dublei” din semifinalele Cupei CEV dintre Galatasaray Istanbul şi CSV 2004 Tomis Constanţa, puţini dădeau şanse echipei de pe litoral. Partida tur de la Constanţa a fost câştigată de „sirene” cu 3-0, iar minunea nu mai părea aşa de imposibilă.

A urmat returul din Turcia, un joc pe care Tomis trebuia să îl câştige pentru a merge în finală. Gavrilescu şi compania mai aveau însă şi varianta setului de aur care se juca în cazul în care returul era câştigat de Galata.

Partida de la Istanbul, jucată într-o sală de 7.000 de locuri, pe jumătate goală, a fost însă la discreţia gazdelor. Tomis a pus probleme în doar primul set în care nu a reuşit însă să conducă niciodată. Galata s-a impus în actul inaugural cu 25-23, dar jocul fetelor antrenate de Darko Zakoc era unul dătător de speranţe. Parţialul secund a fost adjudecat de gazde cu 25-18, CSV fiind net inferiară la mai toate capitolele. Mai mult Galata, a avut în cubaneza Calderon o jucătoare de excepţie, aceasta reuşind mai mult de 90% din execuţii.

Returul s-a încheiat cu victoria Galatei, scor 3-0, ultimul set al întâlnirii fiind câştigat cu 25-19. A urmat apoi setul de aur. Nimic din ce se întâmplase nu a mai contat, nici victoria de senzaţie de la Constanţa şi nici succesul categoric al Galatei din Turcia. Cine ajungea prima la 15 puncte mergea în finală. Din păcate, Tomis a avut o singură tresărire de orgoliu în setul de aur, insuficient însă pentru a obţine biletele pentru ultimul act. Gazdele au câştigat şi setul de aur, scor 15-11 şi astfel Tomis a părăsit competiţia.

Titlul este principalul obiectiv

CSV 2004 Tomis Constanţa a avut un parcurs european mai lung decât se aştepta. După ce a părăsit competiţia continentală, echipa de pe litoral urmează acum să se concentreze pe campionat, unde doreşte să îşi apere titlul. Echipa de pe litoral este calificată în play-off, unde, în sferturi, va întâlni pe modesta SCM U Craiova. Constănţencele trebuie să întregească tabloul semifinalelor, unde deja s-au calificat Dinamo, CSM Bucureşti şi Ştiinţa Bacău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă