18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomania in 2012: Intre Noua Ordine Bancara si Relansarea Economiei

Romania in 2012: Intre Noua Ordine Bancara si Relansarea Economiei

Vineri, 23 martie, la Hotel Intercontinental, Medien Conferences organizeaza conferinta ” 2012: Intre Noua Ordine Bancara si Relansarea Economiei”, eveniment ce isi propune sa analizeze situatia banacara a Romaniei in 2012.

Inflamarea datoriilor suverane a determinat o noua incetinire a ritmului de crestere a economiilor europene. Astfel, comenzile Romaniei la export au crescut cu un ritm decelerat, productia a avut o dinamica lenta si chiar daca ritmul de crestere a creditarii a avansat spre finalul anului 2011, tendinta este mult prea timida pentru a anunta o iesire sustenabila din recesiune.

Cuvintele-cheie ale mediului bancar in 2012 vor fi recapitalizarea, continuarea procesului de instrainare a portofoliilor cu pierderi (write-downs/ write-offs), noi fuziuni & achizitii, recalibrarea operatiunilor si consolidarea lor, reorientarea spre produse inovative.

In 2012 vom fi martorii unor schimbari majore in clasamentul activelor nete bancare – dupa cum sustine insusi Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu – si unii jucatori vor fi martorii unor schimbari in actionariat.

2012 este anul in care vor intra in vigoare noile norme conform Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 24/2011 privind creditele destinate persoanelor fizice, iar bancile vor avea primele rezultate dupa trecerea la IFRS de la 1 ianuarie 2012. O alta prioritate a anului 2012 este trecerea la Basel III.

In fine, anul 2012 va fi martorul unei cresteri economice moderate, care va marca un nou inghet in proiectul de restructurare si reforma a economiei: relansarea va trebui sa mai astepte, mai ales prin prisma dezechilibrelor nascute de perioadele electorale.

Despre toate aceste aspecte vor discuta specialisti in domeniu, precum: Lucian Anghel, Economist-şef, BCR; Radu Gratian Ghetea, Presedinte Asociatia Romana a Bancilor, Presedinte CEC Bank ; Ionut Dumitru, Economist-sef, Raiffeisen Bank, Presedinte, Consiliului Fiscal; Steven van Groningen, Presedinte, Raiffeisen Bank; Dan Bucsa, Economist-şef, UniCredit Tiriac Bank; Florin Citu, Analist economic; Anca Bidian, CEO, Kiwi Finance.

Conferinta “Intre Noua Ordine Bancara si Relansarea Economiei” isi propune dezbaterea situatiei Romaniei in acest context, adresandu- se bancilor, autoritatilor, expertilor financiari, analistilor economici, investitorilor, managerilor, directorilor, antreprenorilor, companiilor IT, companiilor de consultanta, caselor de avocatura.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor. Partenerul conferintei ” 2012: Intre Noua Ordine Bancara si Relansarea Economiei” este Astra Asigurari.

De asemenea, evenimentul este sustinut de: TVR Info, RFI Romania, Wall- Street, Romania libera, Academia Catavencu, Calendar Evenimente, Ziare.com, Business 24, Business- Edu, 9 a.m., Business Live, Media IQ, B2B, Ziarul de Business.

Conferina ” 2012: Intre Noua Ordine Bancara si Relansarea Economiei ” va avea loc vineri, 23 februarie, ora 09:00 la Hotel InterContinental.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă