18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialLecţii despre păsări, în mijlocul naturii

Lecţii despre păsări, în mijlocul naturii

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) Galaţi este derulat un proiect educaţional care are ca obiectiv principal conservarea avifaunei spaţiilor verzi.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al CMSN, documentaristul Florin Matei, proiectul a fost iniţiat încă din 2007 de Secţia Muzeu din cadrul instituţiei gălăţene şi reuneşte elevi din clasele V-VIII de la mai multe unităţi şcolare din Galaţi.

În fiecare an, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi are alături Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Societatea Ornitologică Română. „Proiectul va dura până pe 30 mai 2012 şi a debutat deja cu desfăşurarea unor activităţi preliminare de cunoaştere a lumii păsărilor, coordonate de profesorii de biologie, şi se va finaliza cu selectarea unui număr de 6 elevi din fiecare şcoală, pe baza unor criterii bine stabilite.

În prima etapă, echipajele şcolilor participante se vor familiariza cu viaţa păsărilor prin lecţiile teoretice pe care le vom ţine cu ei, de unde vor afla şi ce specii de păsări sunt prezente în spaţiile verzi din Galaţi”, a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului. Cursanţii vor avea şi câteva deplasări în teren, la Grădina Botanică, Grădina Publică şi pe Faleza Dunării, unde vor încerca să determine speciile de păsări cu ajutorul binoclului, dar şi după cântecul lor. Organizatorii îşi propun să ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educaţional, care vin în completarea cunoştinţelor impuse prin programa  şcolară de biologie cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie, ecologie şi muzeologie. 

„CMSN Galaţi dezvoltă, conservă şi gestionează colecţiile ştiinţifice de ştiinţele naturii, valorificându-le prin calitatea programelor de cercetare şi de educaţie a unui public cât mai variat pentru cunoaşterea naturii, sensibilizându-l asupra importanţei conservării ei”, a declarat Camelia Burluc, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.   Text Box:

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă