12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialEchipa lui Hagi începe lupta pentru promovare

Echipa lui Hagi începe lupta pentru promovare

Liderul seriei I a eşalonului secund este gata de reluarea campionatului. Cu un avans de patru puncte faţă de urmăritoare, acesta speră să joace, la anul, în Liga I.

 

Viitorul Constanţa a încheiat prima jumătate de campionat pe primul loc, la patru puncte de urmăritoare. Constănţenii au în faţă returul întrecerii şi speră să îşi menţină poziţia pentru ca, în stagiunea următoare, să evolu­eze în Liga I.

Tehnicianul echipei de pe litoral, Cătălin Anghel, a declarat că formaţia pe care o conduce nu trebuie să se uite la clasament sau la rivale şi să abordeze returul ca pe un campionat separat. „Este foarte important să începem bine returul. Cel mai important este primul meci. La Galaţi va fi cu siguranţă unul foarte dificil, dar am încredere în colectiv, jucători şi sunt convins că dacă suntem 100% conectaţi ne putem îndeplini obiectivul”, a spus Anghel care a adăugat: „Pentru retur ne-am propus să o luăm de la zero. Nu ne vom uita la clasament sau la rezultatele adversarelor care îşi doresc de asemenea promovarea. Dacă reuşim să ne clasăm pe unul dintre primele două locuri în clasamentul returului atunci o să promovăm”.

În ceea ce priveşte primul meci, cel cu Dunărea de sâmbătă, ora 11.00, Anghel a spus: „Nu doar Dunărea Galaţi vrea să ne învingă, ci toate celelalte echipe, deoarece noi suntem pe primul loc şi suntem echipa care trebuie învinsă. Dunărea Galaţi este o echipă puternică, omogenă şi foarte periculoasă, mai ales pe contraatac. Ne trebuie foarte multă atenţie. Ne interesează punctele puse în joc şi mai puţin spectacolul. Ne-am dori să jucăm şi spectaculos şi să şi câştigăm, dar nu de fiecare dată se poate. Adversarul nu te lasă, terenul nu este prielnic şi multe altele. Noi ne dorim să câştigăm, dar în niciun caz nu trebuie să pierdem.” La rândul său, căpitanul Vasilică Cristocea a declarat: „Ne aşteaptă un meci greu la Galaţi pentru că Dunărea este o echipă care pe propriul teren joacă foarte agresiv. Să nu uităm că în sezonul trecut ne-au învins acolo cu 4-0. Am pregătit bine meciul şi dacă punem în practică tot ce am făcut la antrenamente vom câştiga.”  

 

Dică debutează în eşalonul secund

Sosit în această iarnă la Viitorul Constanţa, Nicolae Dică se aşteaptă la un debut dificil în eşalonul secund, dar speră la un succes care să apropie echipa de pe litoral de obiectiv. „Sper să fie un început bine pentru mine şi pentru echipă şi să debutăm cu dreptul. Sper să confirm încrederea acordată şi să pun umărul la îndeplinirea obiectivului. De la mine se aşteaptă să marchez, însă nu ţin neapărat, vreau doar ca echipa să câştige. Mă aştept la un tratament special din partea adversarilor, dar sunt obişnuit, şi în Liga I eram tratat la fel”, a declarat Dică.

 

30 de puncte are Viitorul Constanţa după 15 meciuri, cu 4 mai multe decât Săgeata Năvodari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă