12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul începe lupta pentru promovare

FC Farul începe lupta pentru promovare

La şapte puncte de un loc ce duce în Liga I, marinarii încep returul la finalul căruia speră să reajungă pe prima scenă a fotbalului autohton.

Sunt deja trei ani de când Constanţa nu mai are o reprezentantă în elita fotbalului românesc. La finalul acestei stagiuni există şanse ca judeţul să ducă, nu una ci două formaţii în Liga I. Şansele cele mai mari le are -Viitorul Constanţa, care este lider în seria I a eşalonului secund, la patru puncte de următoarea clasată. Celălalt loc promovabil este ocupat de Săgeata Năvodari care este însă măcinată de probleme financiare, iar şansele de promovare sunt mici.

Cele mai mari speranţe ale microbiştilor constănţeni se leagă de cea mai iubită echipă de pe litoral, FC Farul. Cu o campanie de achiziţii excelentă şi un nou tehnician, Viorel Tănase, cele şapte puncte care o despart pe Farul de promovare nu mai par imposibil de recuperat. Mai mult, rezultatele ‑obţinute în partidele de verificare ale iernii arată o formă excelentă a -alb-albaştrilor. -Totodată, conducerea a anunţat că au fost stinse toate litigiile cu foştii jucători, astfel că banii vor fi destinaţi exclusiv echipei şi nu foştilor jucători. Reamintim că Farul a fost la un pas de a fi dezafiliată din cauza datoriilor pe care le avea la foştii jucători.

Drumul către Liga I începe mâine, o dată cu partida contra celor de la FCM Bacău. Constănţenii au amintiri frumoase din meciurile cu moldovenii. Nu mai departe de sezonul trecut, Farul învingea formaţia băcăuană cu un neverosimil 5-0, -ceea ce a reprezentat cel mai bun scor al stagiunii pentru marinari. Meciul se va disputa vineri, cu începere de la ora 18.00. Constănţenii nu s-au pregătit în perioada de iarnă numai fizic şi tactic, ci şi teoretic. În acest sens, la clubul din şoseaua Primăverii a fost prezent fostul arbitru divizionar Dan Corcescu, care le-a prezentat marinarilor noile norme FIFA şi UEFA în ceea ce priveşte arbitrajul.

Apel către suporteri

Este binecunoscut faptul că -suporterii s-au îndepărtat de echipa constănţeană. La meciurile din tur, Farul a avut o medie de doar câteva sute de spectatori. -Marinarii fac însă un apel către suporteri, pe care îi aşteaptă în număr cât mai mare, în retur. „Sper ca la meciul cu Bacăul să avem de partea noastră cât mai mulţi suporteri. Nimeni nu îşi doreşte mai mult decât noi promovarea, dar avem nevoie şi de sprijinul publicului pentru a o obţine, băieţii au mare nevoie de încurajări”, a declarat secundul Ion Barbu, retras din activitatea de jucător în această iarnă.

 

10 este locul pe care îl ocupă Farul Constanţa în clasamentul Ligii a II-a

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă