12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConstanţa, capitala voleiului românesc

Constanţa, capitala voleiului românesc

Cele două reprezentante ale voleiului constănţean vor evolua, mâine, în semifinalele cupelor europene, fapt nemaiîntâlnit în istoria recentă a sportului românesc.

 

Puţini se aşteptau ca cele două formaţii de volei ale Constanţei să reuşească să acceadă în semifinalele competiţiilor continentale în care participă. Băieţii aveau şansa lor, mai ales pentru că evoluează într-o întrecere mai slab cotată, Cupa Challenge. Fetele însă au reuşit să surprindă Europa prin calificarea în careul de aşi al Cupei CEV, a doua întrecerea valorică a bătrânului continent.

Cele două formaţii vor evolua în cuplaj, miercuri, la Sala Sporturilor din Constanţa. CVM Tomis deschide balul de la ora 17.00, adversara sa fiind gruparea poloneză Politehnika Varşovia. De la 20.30, fetele de la CSV 2004 Tomis primesc vizita uneia dintre echipele de top ale Europei, Galatasaray Istanbul.

Băieţii sunt cotaţi cu mai multe şanse decât fetele. Totuşi, meciul nu se anunţă deloc unul uşor. „Întâlnim o echipă solidă şi foarte puternică. Noi suntem bucuroşi că am ajuns să jucăm în semifinalele întrecerii şi sperăm la o victorie. Adversarul nu este deloc facil, dar sperăm să obţinem un rezultat care să ne ţină în priză până la ultima minge a returului din Polonia”, a declarat unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai constănţenilor, extrema Florin Voinea. Constănţenii afirmă totodată că trebuie să joace finala pentru ca acest sezon să rămână în analele sportului românesc, sistemul competiţional neincluzând şi un meci pentru locul trei.

În ceea ce le priveşte pe fete, adversara, Galatasaray Istanbul, este marea favorită a întâlnirii. CSV a reuşit deja o surpriză uriaşă eliminând pe Dinamo Krasnodar, o echipă mult mai bine cotată. „Galatasaray este o echipă de top, cu jucătoare de mare calitate, o formaţie foarte puternică. Să nu uităm totuşi că şi Dinami Krasnodar era la fel de bună şi am reuşit să ne calificăm. Galata este favorită, dar la acest nivel surpriza suntem noi”, a declarat preşedintele echipei de pe litoral, Cristian Zgabercea.

Zgabercea vrea o nouă conducere la FRV

„Orice om de pe stradă care nu a intrat niciodată într-o sală de sport cred că ar putea conduce mai bine FRV-ul decât actualii conducători”, a spus Cristian Zgabercea. Acesta acuză faptul că oficialii forului de la Bucureşti nu au ţinut cont de calendarul competiţional atunci când l-au făcut pe cel intern şi că se trag sforile pentru ca Ştiinţa Bacău să câştige campionatul, fără a le implica însă şi pe moldovence. „Ni s-a spus că s-a sperat ca echipa noastră să nu se califice aşa departe în cupele europene şi din acest motiv s-a stabilit acest calendar”, a mai declarat preşedintele constănţencelor.

 

17 este ora la care va începe cuplajul voleibalistic euro-constănţean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă