Principalele plângeri se referă la faptul că oamenii nu au bani să plătească întreţinerea şi că apa caldă ajunge foarte greu în unele zone.
Majoritatea problemelor ridicate de proprietari au fost determinate de următoarele cauze: necunoaşterea legislaţiei, neimplicarea în problemele asociaţiilor, depăşirea ca volum de muncă a capacităţii de implicare a compartimentelor din primării, subdimensionate faţă de nevoile reale ale localităţilor. Ei au mai spus că la Cernavodă încă nu există asociaţii de proprietari! „Împreună cu primăria am organizat cursuri, în speranţa că persoanele instruite să poată înfiinţa şi organiza asociaţii. Din nefericire, ei le-au desfiinţat şi acum nu le mai pot înfiinţa”, a subliniat preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari (UAP), Marcel Dragu.
Printre altele, a completat el, au menţinut relaţii foarte bune şi cu RAJA, RADET şi au rezolvat numeroase probleme ale cetăţenilor. Conducerea UAP face un apel la preşedinţi, pentru ca ei să plătească la timp, în acest fel ajutându-i să achite mai repede noul sediu al asociaţiei. „Apariţia unui pretendent pentru spaţiul deţinut cu chirie de la RAEDPP ne-a pus pe drumuri. Într-un final, s-a reuşit achiziţionarea unui apartament în care uniunea să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. Pentru amortizarea cheltuielilor, membrii UAPC sunt rugaţi să ne ajute cu o cotizaţie de 50 de bani/apartament/ lună”, a declarat Dragu. Alte probleme semnalate de cei prezenţi în sală au făcut referire la restanţele la întreţinere ale oamenilor, tot mai greu de plătit, la faptul că apa caldă nu ajunge la fel de repede în unele zone etc. La Asociaţia nr. 296, activitatea le este perturbată mereu de un magazin care comercializează etnobotanice. La Asociaţia nr. 497, administratorul se loveşte de problema recuperării datoriilor, misiune tot mai grea pe zi ce trece. La alţii, în schimb, problemele sunt legate de relaţia cu regiile, unde anumiţi lucrători nu-i tratează ca parteneri şi le răspund urât.