13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM începe lupta pentru titlu

CVM începe lupta pentru titlu

Gruparea constăn­ţeană joacă, azi, prima partidă din play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin.

Campionatul masculin de volei a intrat în linie dreaptă. Cele mai bune opt formaţii ale sezonului regulat se înfruntă în play-off pentru titlul naţional. În ierarhia finală a primei părţi a campionatului, reprezentanta Constanţei, CVM Tomis, s-a clasat pe locul secund şi, în aceste condiţii, va juca pentru un loc în semifinalele competiţiei împotriva Stelei.

Se va juca după sistemul cel mai bun din trei jocuri, două partide urmând a se disputa la Constanţa. Prima întâlnire este programată azi, de la ora 17.00, în arena din B-dul Tomis. CVM Tomis şi Steaua Bucureşti s-au întâlnit şi sâmbăta trecută, gruparea de la malul mării reuşind să se impună la capătul unui meci dramatic încheiat cu scorul de 3-2.

Chiar dacă a învins de fiecare dată pe Steaua, în acest sezon, echipa constănţeană va aborda meciul cu cea mai mare seriozitate.

„Ce a fost până acum nu mai contează. Play-off-ul este o cu totul altă fază a competiţiei, unde miza este mult mai mare, nu ai voie să faci greşeli. În ultimul meci am învins greu pe Steaua şi ne aşteaptă un joc cel puţin la fel de greu şi joi. Motivaţia echipei adverse este mult mai mare, pentru că înfrângerea îi elimină din competiţie. Acelaşi lucru se poate spune şi despre echipa noastră, care are ca obiectiv câştigarea titlului. Cert este că trebuie să jucăm foarte bine pentru a ne califica”, a declarat tehnicianul CVM-ului, Jorge Cannestracci.

Constănţenii au de luptat în continuare pe două fronturi. Echipa de pe litoral este an­grenată în continuare şi în ­Cupa Challenge, unde, săptămâna viitoare, va evolua în semifi­nale.

În aceste condiţii, constănţenii trebuie să fie atenţi cum îşi dozează efortul deoarece ritmul partidelor va fi unul infernal, iar timpul de refacere foarte scurt. În condiţiile în care şi în campionat vor întâlni echipe puternice, tomitanii nu mai au posibilitatea de a se menaja. 

CVM lucrează la viitor

Şase juniori au evoluat pentru CVM Tomis contra Unirii Dej, în ultima partidă din sezonul ­regulat. Cinci au debutat în prima divizie. Excepţia se ­numeşte Alexandru Zahar. ­Adrian Aciobăniţei, pe care antrenorul Răzvan Parpală l-a introdus în sextetul de start, are doar 14 ani şi jumătate. Aciobăniţei face parte din lotul naţional de cadeţi şi din echipa de juniori a Tomisului. „Este un copil foarte talentat, pe care l-am adus de la Botoşani, anul trecut. Tatăl său a jucat volei la Bacău”, a precizat ­directorul grupării constănţene, ­Serhan Cadâr, despre Adrian ­Aciobăniţei.

2 este locul pe care s-a situat CVM Tomis în clasamentul final al sezonului regulat din Divizia A1.

Cele mai citite

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă