17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMartor la atacul armat: După ce a tras şase gloanţe l-am urmărit,...

Martor la atacul armat: După ce a tras şase gloanţe l-am urmărit, dar a fugit în clădirea Electrica

Unul dintre martorii atacului de la coaforul din zona complexului Perla din Capitală relatează că a încercat să-l urmărească pe agresor, care după ce a tras şase focuri de armă, a băgat arma la piept şi „s-a refugiat” în clădirea „din stânga salonului de cosmetică”, care ar aparţine Electrica, potrivit Mediafax.

Un alt martor, care se afla împreună cu alţi doi prieteni, la minimarket-ul de lângă coaforul unde, luni, a avut loc atacul armat, a declarat că agresorul era înalt, blond, cu o geacă neagră.

Acesta a relatat că, după ce bărbatul a tras şase focuri, a băgat arma la piept şi s-a refugiat în clădirea ce se află în stânga salonului de cosmetică.

„S-a dus aici la Electrica”, a spus martorul.

„Am mers cu câinele, după el dar nu l-am prins”, a explicat martorul.

Adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a declarat, luni seară, că autorul atacului de la coafor – un conducător auto al MAI, în vârstă de 53 de ani – a fost reţinut sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav.

Arma cu care agresorul – agentul de poliţie Gheorghe Vlădan – a împuşcat opt persoane, din care două au decedat, a fost recuperată de procurori, ea având un calibru de 9.

Agresorul se află sub pază militară şi este audiat de achetatori.

Marius Iacob a precizat că între agentul de poliţie şi fosta sa soţie, Floriana (coafeză la salonul unde s-a produs atacul) erau relaţii tensionate, urmând să se stabileasacă dacă au avut certuri recente.

Cei doi se aflau în divorţ, termenul fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Totodată, Iacob a spus că persoanele decedate în urma atacului vor fi duse la INML, pentru autopsie.

Iacob a adăugat că acest caz a fost preluat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De altfel, şeful SUPC, Valentin Şelaru, se află la locul unde s-a consumat atacul armat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă