17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMedici: Persoanele rănite în atacul armat din coafor sunt investigate, ar putea...

Medici: Persoanele rănite în atacul armat din coafor sunt investigate, ar putea fi operate

Toate cele şase persoane rănite în atacul armat din coaforul din zona complexului Perla sunt în investigaţii şi ar putea fi operate pentru extragerea gloanţelor, au declarat medicii spitalelor Floreasca şi Elias, potrivit Mediafax.

„Cele trei persoane internate la Spitalul Floreasca (două femei şi un bărbat) sunt în investigaţii. Ei sunt stabili şi în funcţie de rezultatele analizelor ar putea fi internaţi pentru extragerea gloanţelor”, a explicat medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Şi celelalte trei victime (două femei şi un bărbat) care au fost trasportate la Spitalul Elias cu răni la picioare sunt în investigaţii. „Pacienţii nu au voie să stea în picioare, întrucât au răni la membre. Ei vor fi investigaţi şi apoi vor fi operaţi pentru extragerea corpurilor străne”, a explicat medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţă de la „Spitalul Elias”.

Luni, în jurul orei 17.30, agentul de poliţie a deschis focul în salon, omorând două persoane şi rănind alte şase.

Adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a declarat, luni seară, că autorul atacului de la coafor – un conducător auto al MAI, în vârstă de 53 de ani – a fost reţinut sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav.

Arma cu care agresorul – agentul de poliţie Gheorghe Vlădan – a împuşcat opt persoane, din care două au decedat, a fost recuperată de procurori, ea având un calibru de 9.

Agresorul se află sub pază militară şi este audiat de achetatori.

Marius Iacob a precizat că între agentul de poliţie şi fosta sa soţie, Floriana (coafeză la salonul unde s-a produs atacul) erau relaţii tensionate, urmând să se stabileasacă dacă au avut certuri recente.

Cei doi se aflau în divorţ, termenul fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Totodată, Iacob a spus că persoanele decedate în urma atacului vor fi duse la INML, pentru autopsie.

Iacob a adăugat că acest caz a fost preluat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De altfel, şeful SUPC, Valentin Şelaru, se află la locul unde s-a consumat atacul armat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă