12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul atacă promovarea

Viitorul atacă promovarea

Echipa de pe litoral este pregătită să facă pasul spre eşalonul de elită al fotbalului românesc.

 Viitorul Constanţa a revenit acasă după două stagii de pregătire în Antalya. Echipa şi-a reluat pregătirile la propria bază şi aşteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului pentru a obţine promovarea.

Despre perioada de pregătire din Antalya, tehnicianul Cătălin Anghel a spus:  „Am efectuat două stagii de pregătire reuşite. Au fost antrenamente dure, dar pot spune că toţi jucătorii au răspuns bine la cerinţele mele. Am avut meciuri amicale cu echipe puternice, care ne-au arătat unde suntem şi ce mai avem de făcut. Am încredere în lotul care a devenit, în această iarnă, mult mai numeros şi mai valoros şi care este gata să se lupte cu şanse reale pentru promovarea în Liga I.

Adus în această iarnă la echipă, Nicolae Dică spune că s-a acomodat bine la Viitorul şi că îşi poate încheia cariera în tricoul echipei patronate de Gheorghe Hagi. „M-am acomodat uşor la Viitorul. Ştiam mai mulţi jucători şi am fost primit foarte bine. Eu consider că nu este o presiune pe mine pentru că am o experienţă mai mare. Echipa este cea care trebuie să obţină rezultate, nu anumiţi jucători să iasă în faţă. În ceea ce priveşte promovarea, nu ne putem gândi încă de acum la Liga I.

Suntem la 4 puncte în faţă, dar mai sunt de jucat 15 etape şi toate meciurile sunt grele. Nu am fost greu de convins să vin la Viitorul Constanţa. Este un proiect foarte frumos aici şi mi-a plăcut că nu se doreşte doar promovarea. Se vrea ca echipa să obţină performanţe şi în Liga I. Eu îmi doresc să mai joc cel puţin trei ani, iar dacă va fi aşa, mi-ar plăcea să îmi închei cariera la Viitorul Constanţa”, a spus Dică.

Înaintea reluării campionatului, programată pe 10 martie, echipa constănţeană va evolua într-o nouă partidă amicală. Sâmbătă, Viitorul Constanţa va juca împotriva echipei de Liga a III-a, Eolica Baia. 

 

Rezultate excelente pentru juniori

După ce în vară a „răpus” forţe ale fotbalului mondial precum Inter Milano sau Real Madrid, în cadrul competiţiei internaţionale „Talent Cup”, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” continuă să facă victime printre formaţiile de top ale Europei. Constănţenii au jucat în Olanda două partide în compania unor adversari de top. Academia a dispus cu 1-0 de Az Alkmaar şi a remizat cu PSV Eindhoven, scor 1-1. Victoria în prima partidă a fost adusă de reuşita lui Răzvan Ciochină, iar în meciul al doilea pentru constănţeni a punctat Gabriel Iancu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă