12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM şi-a luat adio de la Europa

HCM şi-a luat adio de la Europa

Gruparea constănţeană a pierdut şi ultimul meci disputat în actuala ediţie a Ligii Campionilor, o stagiune de la care se aştepta mult mai mult.

 

În momentul tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, HCM Constanţa, participantă pentru a şasea oară în competiţie, visa chiar la locul doi. Hamburg era singura formaţie pe care constănţenii credeau că nu o pot depăşi, în rest toate echipele păreau accesibile, cel puţin la prima vedere.

Socotelile de acasă nu s-au potrivit însă nici pe departe cu cele din târg şi echipa de pe litoral a încheiat grupa pe ultimul loc al clasamentului, cu un bilanţ de nouă înfrângeri şi un singur succes.

Ultima partidă jucată de Toma şi compania a avut loc sâmbătă, în Slovenia, adversară fiind Cimos Koper. Fără nici un fel de miză, Cimos fiind calificată, iar HCM eliminată din competiţie, partida s-a încheiat cu succesul gazdelor, scor 28-24.

Fără presiunea rezultatului, HCM a făcut o primă repriză aproape perfectă, în special în apărare, acolo unde Popescu a închis practic poarta în primele zece minute. Constanţenii s‑au desprins încet dar sigur pe tabelă (4-0, 10-4), iar la pauză elevii antrenaţi de Constantin Ştefan au avut un avans de cinci lungimi: 14-9. Din păcate, în actul secund şi-au intrat în rol cei doi arbitri danezi, care au dictat trei sancţiuni de două minute şi un cartonaş roşu lui Stamate, în primul sfert de oră. Pe fondul acestor superiorităţi, Cimos Koper a reuşit să revină în joc, iar inevitabilul s-a produs în minutul 49, atunci când Skube a dus-o pe Cimos Koper pentru prima oară în avantaj (20-19), moment în care Constantin Ştefan a cerut time-out. Totul a fost însă în zadar, deoarece tot slovenii s-au aflat în prim plan, desprinzându-se la patru puncte (25-21), timp în care HCM a primit o sancţiune la nivelul băncii tehnice pentru proteste.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar Cimos Koper s-a impus cu 28-24.  Text Box:

Încă un rezultat bun pentru CSU Neptun

Dacă HCM Constanţa a jucat sâmbătă în Europa, echipa feminină de handbal a Constanţei, CSU Neptun, a evoluat în întrecerea internă. Spre deosebire de băieţi, fetele antrenate de Florentin Pera încearcă să evite retrogradarea, iar rezultatele recente dau speranţe din ce în ce mai mari. Echipa de pe litoral a jucat în compania uneia dintre cele mai incomode echipe din Liga Naţională, HC Zalău. Neptun a reuşit să-şi continue seria de rezultate pozitive, chiar dacă nu a învins Zalăul, ci a remizat, scor 24-24.

2 puncte a reuşit să acumuleze HCM Constanţa în actuala stagiune a Ligii Campionilor. 

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă