15.2 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăSpecialApostu şi-a dat demisia

Apostu şi-a dat demisia

Omutare aşteptată s-a produs pe scena politică clujeană. Fostul preşedinte al PDL Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi-a depus ieri demisia din postul de primar. Demisia sa vine în contextul în care Sorin Apostu a fost arestat preventiv la jumătatea lunii noiembrie, sub acuzaţia de fapte de corupţie.

Primarul demisionar a fost suspendat apoi din funcţie de către prefectul Florin Stamatian, iar în locul său, consilierii locali l-au desemnat drept primar interimar pe Radu Moisin. Demisia lui Sorin Apostu a fost confirmată de avocatul primarului demisionar, Tiberiu Ban. El a declarat că demisia a fost scrisă de mai multe zile, însă Sorin Apostu a decis să o depună abia acum, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au refuzat, zilele trecute, punerea în libertate a lui Sorin Apostu. Printre altele, judecătorii şi-au motivat decizia prin faptul că, dacă ar fi eliberat, Sorin Apostu s-ar întoarce la Primărie şi ar comite aceleaşi infracţiuni pe care le-a mai comis.

Scrisoare de adio

Primarul demisionar al Clujului, Sorin Apostu, le-a trimis o scrisoare deschisă clujenilor, pe care a ataşat-o demisiei din funcţia de primar.

„Dragi clujeni,

Astăzi îmi depun demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Mă despart de Dumneavoastră cu inima împăcată că am făcut tot ce am putut pentru a moderniza capitala Transilvaniei, pentru a face din Cluj-Napoca un exemplu de dezvoltare economică şi administrativă.

Alături de Dumneavoastră, am construit imaginea unui oraş modern spre care întreaga Românie priveşte cu admiraţie.

Regret enorm că nu am putut duce la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din funcţia de primar cu speranţa că veţi rămâne uniţi în jurul ideii de Cluj European şi cu convingerea că traseul ascendent al acestui minunat oraş nu mai poate fi oprit.

Cariera mea politică şi administrativă încetează astăzi.

Voi aştepta ca Justiţia să îşi urmeze cursul şi să îmi pot dovedi nevinovăţia.

Doresc să mulţumesc colegilor din primărie şi tuturor celor cu care am lucrat întotdeauna cu gândul la binele şi dezvoltarea Clujului.

Voi rămâne mereu cu Clujul în suflet şi cu CLUJENII în inimă.

Cu respect,

Sorin Apostu”, scrie fostul primar.

Mulţumiri de la partid

Acest gest a provocat reacţiile foştilor colegi de partid ai lui SpPreşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, i-a mulţumit lui Sorin Apostu. „Dincolo de modul în care Sorin Apostu şi-a încheiat cariera administrativă prin demisia de astăzi, rămân faptele şi orele nesfârşite de muncă, adeseori istovitoare, pentru modernizarea şi dezvoltarea municipiul Cluj-Napoca şi poziţionarea lui pe harta celor mai importante oraşe europene. (…) Sub aspect politic, PDL Cluj a susţinut şi a apreciat eforturile administrative ale primarului Sorin Apostu de a face din muncipiul Cluj-Napoca un important pol economic, universitar, cultural, medical, respectiv de a-l transforma cu adevărat într-un oraş modern spre care întreaga Românie şi nu numai se uită cu admiraţie şi de ce să nu o spunem, uneori cu invidie”, spune Daniel Buda.

ALEGERE

Un nou viceprimar?

Demisia lui Sorin Apostu a determinat întrunirea Consiliului Local. Aleşii clujenilor se vor întruni azi, de la ora 11.00, pentru a lua act de demisia primarului suspendat. Tot azi, ar putea fi pusă problema alegerii unui viceprimar interimar, în condiţiile în care Radu Moisin a fost desemnat primar interimar, iar postul de viceprimar pe care îl acupa a devenit vacant.

Cele mai citite

Joe Biden speră că loviturile Israelului asupra Iranului vor încheia conflictul

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că speră că recentele lovituri ale Israelului asupra Iranului ar putea marca sfârşitul confruntărilor directe între aceste...

Piața IT din România încetinește: Angajările scad, iar tinerii au de suferit

Industria IT din România pierde din elanul de altădată, înregistrând o scădere a numărului de angajați la cei mai mari zece angajatori din sector Companiile...

Credință și corupție: Consilier economic la Arhiepiscopie, arestat pentru furt de milioane

Consilierul arhiepiscopului Teodosie este acuzat că a furat 3 milioane de lei din visteria instituției Consilierul economic Ionuț Pop este acuzat de delapidare în formă...
Ultima oră
Pe aceeași temă